Tricolorii trebuiau sa joace in aceasta seara o partida de verificare in Kuweit, contra reprezentativei pregatite de Mihai Stoichita, dar selectionerul Victor Piturca a refuzat ca Romania sa dispute un alt joc la trei zile dupa confruntarea cu Belaru

Tricolorii trebuiau sa joace in aceasta seara o partida de verificare in Kuweit, contra reprezentativei pregatite de Mihai Stoichita, dar selectionerul Victor Piturca a refuzat ca Romania sa dispute un alt joc la trei zile dupa confruntarea cu Belarus.

In urma demersurilor intreprinse de Stoichita, conducatorii forului arab au trimis acum cateva saptamani la FRF propunerea ca echipa nationala sa dispute astazi, cand exista data libera in calendarul FIFA. Romanii au dorit sa trimita in Kuweit o echipa secunda, lipsita de vedete precum Lobont, Chivu sau Mutu, insa aceasta propunere n-a convenit arabilor. In locul unui meci amical contra Romaniei, cei din Kuweit vor evolua astazi impotriva Lituaniei.

PIERDERI. Balticii au ajuns duminica dimineata in capitala Kuwait City, direct din Insulele Feroe, unde au jucat sambata in preliminariile Euro 2008. Lituanienii vor incasa aproximativ 150.000 de dolari si vor avea asigurate toate cheltuielile sejurului in Orient. Daca ar fi acceptat oferta arabilor, FRF s-ar fi ales cu circa 200.000 de dolari. Sambata trecuta, nationala Braziliei a disputat un joc de verificare contra campioanei Al-Kuweit, castigat cu 4-0, pentru care Federatia sud-americana a fost remunerata cu 1,5 milioane de dolari. ""Anul trecut au implinit 45 de ani de la infiintare si partida trebuia sa aiba loc atunci, dar a fost amanata pentru ca brazilienii sa poata veni cu toate vedetele"", a declarat Mihai Stoichita.

MOTIV. ""Selectionerul n-a fost de acord cu un meci amical. Mi-a spus ca n-are nevoie de jocuri la trei zile dupa o partida oficiala, deoarece concentrarea jucatorilor este scazuta"", a motivat directorul Ionut Lupescu. De remarcat ca, pana la 24 martie 2007, cand este programat urmatorul meci al Romaniei in preliminariile CE 2008, cu Olanda, in deplasare, tricolorii vor mai disputa un singur meci de verificare, pe 15 noiembrie, in Spania. Lupescu a plecat ieri in Germania, acolo unde va discuta posibilitatea ca, la 7 februarie 2007, Romania sa dispute un meci amical impotriva Germaniei.

""Am facut tot
ce a depins de mine""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.