In timp ce ONU discuta sanctiunile pentru Coreea de Nord, regimul de la Phenian ameninta cu o racheta cu focos nuclear. Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU plus Japonia au discutat ieri despre felul in care Coreea de

In timp ce ONU discuta sanctiunile pentru Coreea de Nord, regimul de la Phenian ameninta cu o racheta cu focos nuclear.

Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU plus Japonia au discutat ieri despre felul in care Coreea de Nord trebuie pedepsita pentru ca a efectuat la inceputul acestei saptamani un test nuclear. Parerile celor sase cu privire la masurile punitive sunt diferite. Japonia cere nici mai mult, nici mai putin decat ""folosirea fortei"", in vreme ce SUA au cerut sanctiuni ""care sa doara cu adevarat"".
CE E DE FACUT? Tot americanii recunosc insa ca ""nu mai sunt multe restrictii de impus"" din partea Occidentului, avand in vedere ca regimul comunist de la Phenian nu mai are de mult relatii comerciale sau de alta natura cu alte tari in afara Rusiei, Chinei si Coreii de Sud. Acestea furnizeaza, printre altele, ajutoare umanitare celor 23 de milioane de suflete care fac foamea. Pozitia Chinei este de-a dreptul cruciala, avand in vedere ca cele doua tari se considera ""aliate"", fiind unite de ideologia comunista si rivalitatea cu SUA. Deocamdata insa, guvernul de la Beijing s-a limitat la condamnarea testului nuclear si la a anunta ca un reprezentant al sau va sfatui regimul comunist sa nu adanceasca tensiunile din regiune.

AROGANTA LA PHENIAN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.