Lucrarile de reabilitare a infrastructurii Centrului Istoric al Capitalei vor incepe in sfarsit intr-o luna, cel putin asa au anuntat ieri reprezentantii firmei spaniole Sedesa, castigatoarea licitatiei organizate de Primaria Capitalei. Zona treb
Lucrarile de reabilitare a infrastructurii Centrului Istoric al Capitalei vor incepe in sfarsit intr-o luna, cel putin asa au anuntat ieri reprezentantii firmei spaniole Sedesa, castigatoarea licitatiei organizate de Primaria Capitalei.

Zona trebuia sa intre de mult intr-un program de modernizare, insa licitatiile au tot fost amanate. In prima faza va intra in reparatii doar zona pilot cuprinsa intre Bulevardul Magheru - Splaiul Independentei - Calea Victoriei, lucrarea urmand a fi terminata in 16 luni. Costurile doar pentru zona pilot se ridica la 20,7 milioane de euro, trei milioane fiind cheltuiti doar pentru canalizare, care se va face pe loc, fara sapaturi, pentru a nu afecta cladirile vechi de 200 de ani.
Intregul program de modernizare a Centrului Istoric va costa 200 de milioane de euro, bani ce vor fi investiti si in reabilitarea cladirilor. Pentru persoanele care locuiesc legal in cea mai veche parte a Capitalei, Municipalitatea va achizitiona apartamente de pe piata libera, cei fara acte urmand a fi evacuati. (Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.