In secolul al XXI-lea, stiinta si tehnologia vor domina din ce in ce mai mult vietile noastre. Vor exista multe provocari, nu numai legate de mediu, ci si de ordin etic si moral. Stiinta este subiectul-cheie pentru toti copiii, iar acestia trebuie sa

In secolul al XXI-lea, stiinta si tehnologia vor domina din ce in ce mai mult vietile noastre. Vor exista multe provocari, nu numai legate de mediu, ci si de ordin etic si moral. Stiinta este subiectul-cheie pentru toti copiii, iar acestia trebuie sa aiba acces usor la cunostintele stiintifice care ii vor ajuta sa traiasca intr-o lume din ce in ce mai solicitanta.

SERIE. Editura Teora publica in seria enciclopedica un nou volum: ""Stiinta"". Cartea este impartita in zece sectiuni tematice, fiecare dintre acestea abordand un anumit domeniu de studiu si de interes stiintific.
De exemplu, sectiunea intitulata ""Planeta Pamant"" prezinta timpul geologic, formarea oceanelor si a muntilor, atmosfera Pamantului si sistemele climaterice, iar sectiunea intitulata ""Organisme vii"" se ocupa de studiul vietuitoarelor existente pe planeta, de la cele mai mici bacterii pana la cele mai mari mamifere.

AUTORI. Enciclopedia a fost scrisa de o echipa de autori si de consultanti de specialitate in domeniile respective, condusa de eminentul profesor Charles Taylor, primul detinator al Distinctiei Michael Faraday acordata in 1986 de Royal Society pentru ""Contributii la intelegerea fenomenelor stiintifice"". Indiferent daca enciclopedia este utilizata la scoala ca material auxiliar sau este consultata pur si simplu la intamplare, aceasta va imbogati cunostintele, va stimula curiozitatea si creativitatea naturala, pregatind gandirea insetata de cunoastere pentru o lume incitanta in viitor.

Din cuprins
Pamantul si
Sistemul Solar
Deriva
continentelor
Cutremurele
Previziuni
meteorologice
Creierul si
sistemul nervos
Robotica
Fotografie
si film
Relativitatea
si gravitatia
Zborul
supersonic
Universul:
origini si viitor

semnale Editoriale

Odiseea troiana

EDITURA RAO. Dirk Pitt, personajul principal a 17 romane de aventuri, afla in finalul volumului Walhalla ca este tatal a doi gemeni. Amandoi i-au mostenit pasiunea pentru mare. Summer si Dirk, copiii regasiti dupa 23 de ani, vor fi alaturi de tatal lor intr-o aventura de zile mari. Cartile lui Cussler sunt publicate in 40 de limbi, in peste 100 de tari, fiind citite de peste 125 de milioane de fani.
Povestiri incredibile

EDITURA NEMIRA. Colectia McSweeney continua cu cel de-al doilea volum din ""Povestiri incredibile"", o antologie de proza scurta din categoria fantasy. Dintre autori amintim nume mari precum Margaret Atwood, Stephen King, China Mieville, Jason Roberts si multi altii. ""McSweeneya€™s este una dintre cele mai interesante idei de publicare din ultimii ani, conceputa si pusa in practica de Dave Eggers, ca o cale de promovare a noi stiluri si topici narative. In scurt timp a devenit fenomenul literar McSweeneya€™s"", scrie Publishers Weekly.
Confesiunile unei neveste lenese

EDITURA TRITONIC. Plana de autoironie, precum si de intelepciunea unei adevarate sotii, volumul ofera o pauza si o invitatie sotiilor de pretutindeni sa intre in randul leneselor. O nevasta lenesa are intelepciunea de a accepta faptul ca putina murdarie pe podeaua din bucatarie nu face rau nimanui si ca - in pofida a ceea ce se scrie in reviste - ridurile de pe fata (si cutele de pe camasa sotului) sunt normale si nu merita sa isi faca griji din cauza lor. Stie ca invitatii pot fi la fel de fericiti daca sunt serviti cu chipsuri in loc de preparate speciale, mai ales daca acest lucru ii lasa mai mult timp pentru oaspetia€¦
Constiinta lui Zeno

EDITURA POLIROM. Romanul, considerat de James Joyce o capodopera si primind girul entuziast al lui Eugenio Montale, a avut un rol hotarator in reconsiderarea pozitiei lui Svevo in peisajul cultural italian si european. Contemporan cu marile opere ale modernitatii literare (""In cautarea timpului pierdut"", ""Ulise"", ""Muntele vrajit""), el prezinta, sub forma unei relatari simultan mistificatoare si demistificatoare, in care insuficienta si excesul coexista, iar tragismul este minat de o ironie necrutatoare, tribulatiile unui protagonist din familia (anti)eroilor lui Kafka si Musil, chinuit de sentimente si dorinte contradictorii, prada unei inertii fara scapare, suferind in permanenta de boli inchipuite, de vini imaginare si de o incapacitate cronica de a-si respecta hotararile sau promisiunile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.