Avocatii din mai toate zonele tarii au continuat si ieri sa protesteze fata de practicarea ilegala a profesiei, prin intreruperea activitatii de asistenta judiciara.

Nici a doua zi de ""greva"" nu a dus la eliberarea din arest a vreunui inculpat, dar asemenea situatii s-ar putea ivi in curand, daca aparatorii vor continua sa nu intre in salile de sedinta. Curtea de Apel Bucuresti a intampinat ieri o astfel de problema in cazul a patru dintre cei 13 vamesi ploiesteni acuzati de coruptie si arestati acum o luna. Recursul procurorilor anticoruptie impotriva eliberarii lor nu a putut fi judecat ieri, pentru ca nici unul dintre inculpati nu a fost asistat de un avocat. Daca protestul avocatilor va continua, dosarul nu va putea fi dezbatut, iar cei patru vor fi eliberati la sfarsitul zilei de astazi.
AMENINTARI. Pe langa sutele de dosare amanate din acest motiv, trei dintre instante au avut ieri parte si de amenintari cu bomba, din cauza carora intreaga activitate a fost intrerupta zeci de minute. Intre orele 10:30 si 11:30, telefoane anonime anuntau existenta unor materiale explozibile la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Curtile de Apel Bucuresti si Craiova. Toate cele trei amenintari s-au dovedit in final a fi false. (Miruna Pasa, Mihai Gavrila)