Curtea de Apel Ploiesti a hotarat ieri definitiv eliberarea pe cautiune a noua dintre cei 13 vamesi ploiesteni arestati acum o luna pentru luare de mita. Inculpatii au fost obligati sa plateasca o cautiune de 7.500 RON fiecare si au parasit ieri ares
Curtea de Apel Ploiesti a hotarat ieri definitiv eliberarea pe cautiune a noua dintre cei 13 vamesi ploiesteni arestati acum o luna pentru luare de mita. Inculpatii au fost obligati sa plateasca o cautiune de 7.500 RON fiecare si au parasit ieri arestul Directiei de Cercetari Penale.

Nici ceilalti patru vamesi ploiesteni, ramasi inca incarcerati, nu sunt departe de o posibila eliberare. Incercarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a le prelungi mandatele de arestare a fost respinsa si ea sambata de Tribunalul Bucuresti. Spre deosebire de cei noua, mai norocosi, eliberati ieri, ei vor ramane in continuare dupa gratii, deoarece procurorii anticoruptie au atacat hotararea. In cazul in care Curtea de Apel Bucuresti va respinge recursul DNA, intregul ""lot"" al vamesilor de la Ploiesti va fi cercetat in stare de libertate. Cei 13 inculpati sunt acuzati ca in perioada noiembrie 2005-august 2006 ar fi cerut si primit in repetate randuri bani si bunuri de la comisionari vamali, pentru a inlesni si urgenta indeplinirea unor formalitati vamale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.