Telefonul mobil a devenit indispensabil pentru tinerii britanci: 91% dintre copiii de 12 ani au un mobil incarcat de mesaje, pe care le ascund de parintii lor. Unul din doi copii care depaseste varsta de 10 ani are un astfel de instrument, pe care

Telefonul mobil a devenit indispensabil pentru tinerii britanci: 91% dintre copiii de 12 ani au un mobil incarcat de mesaje, pe care le ascund de parintii lor.

Unul din doi copii care depaseste varsta de 10 ani are un astfel de instrument, pe care il socoteste indispensabil pentru viata lui sociala si care ii da sentimentul apartenentei la un grup, arata un studiu efectuat de The Carphone Warehouse si Scoala de Stiinte Politice si Economice din Londra (LSE).

O zi fara ca mobilul sa sune este o adevarata tragedie pentru 42% dintre fetele de 15 pana la 17 ani, care se simt inlaturate de la viata sociala a grupului lor. Doar 11% dintre adulti au acest sentiment daca telefonul lor ramane ""tacut"".

Un avantaj important al celularului este ca permite tinerilor sa isi creeze o lume interzisa parintilor: un copil din trei ascunde adultilor un apel telefonic. Studiul arata ca tinerii de azi atribuie telefonului mobil acelasi statut pe care il aveau jurnalele intime pentru parintii lor. Deci nu incape indoiala ca accesul este restrictionat, daca nu interzis, cand vine vorba ca mama sa citeasca mesajele scrise sau foto pe care copilul le are stocate in memoria telefonului. Doua treimi dintre adolescentii trecuti de 15 ani si aproape jumatate dintre cei de 11 pana la 14 ani nu permit adultilor sa le verifice telefoanele.

La capitolul mesaje scrise, pustii sunt campioni, arata studiul britanic. Ei produc pe parcursul unei zile de trei ori mai multe mesaje decat un adult si tot pe atat fata de apelurile pe care le primesc sau le initiaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.