"Revin cu mare placere in Brasov, la invitatia echipei de profesionisti de la Hospice", a declarat pianistul Harry Tavitian, liderul trupei "Orient Express", referindu-se la concertul pe care-l va sustine alaturi de "baietii lui nonconformisti", main
"Revin cu mare placere in Brasov, la invitatia echipei de profesionisti de la Hospice", a declarat pianistul Harry Tavitian, liderul trupei "Orient Express", referindu-se la concertul pe care-l va sustine alaturi de "baietii lui nonconformisti", maine (8 octombrie), de la orele 19.00, in Sala Reduta din Brasov. "Prima noastra colaborare a fost acum un an, la concertul <<Blues pentru speranta>>, de Ziua Mondiala Hospice - povesteste jazzman-ul. A urmat un recital in martie, la o serata organizata tot pentru strangere de fonduri. Atunci, cei de la Hospice m-au rugat sa fac un scurt recital si la spitalul unde sunt ingrijiti o parte dintre beneficiarii Fundatiei. A fost o experienta de neuitat - spectatorii au fost deopotriva copii si batrani care erau foarte bolnavi, tineri voluntari si angajati ai centrului. Am simtit cum muzica a reusit sa faca uitata suferinta, macar pentru cateva clipe. In ziua de azi, bolile sunt din ce in ce mai multe si mai urate. Muzica poate aduce alinare, ca semn ca avem sufletele inca vii. Sper ca fanii de jazz sa fie si de aceasta data alaturi de noi si organizatori, pentru a aduce o raza de speranta copiilor si adultilor din Brasov care sufera de boli incurabile si sunt ingrijiti de Hospice".
Spectacolul, organizat si in acest an tot de Ziua Mondiala Hospice, are ca scop strangerea de fonduri pentru bolnavii incurabili si este pus la cale de catre Fundatia "Hospice - Casa Sperantei". Alaturi de Harry Tavitian se vor afla la Brasov Hanno Hoefer (chitara), Mihai Iordache (sax), Jimi El Lako (vioara), Octavian Barila Andreescu (bas) si Mario Florescu (baterie). Orient Express-ul pregateste un important turneu in Austria si Italia, la sfarsitul lunii octombrie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.