Trei lideri ai PC s-au intalnit ieri la Hotelul Intercontinental din Bucuresti cu 11 parlamentari ai PSD, au declarat, surse din PC citate de Rompres. Discutiile dintre reprezentantii celor doua partide au avut loc in doua runde si au durat peste dou
Trei lideri ai PC s-au intalnit ieri la Hotelul Intercontinental din Bucuresti cu 11 parlamentari ai PSD, au declarat, surse din PC citate de Rompres. Discutiile dintre reprezentantii celor doua partide au avut loc in doua runde si au durat peste doua ore, dar nu s-au finalizat cu o concluzie. Negocierile dintre social-democrati si conservatori vin doar cu o zi inainte ca presedintele PSD, Mircea Geoana sa se intalneasca, la Bucuresti, cu baronii locali. Surse parlamentare ne-au declarat ca discutiile dintre PC si PSD au fost planificate strategic tocmai pentru a constitui intr-un semnal de alarma la adresa lui Mircea Geoana si a grupului de la Cluj. Potrivit surselor citate, pesedistii nemultumiti de politica dusa de Geoana in partid reclama o apropiere de PD, care s-ar putea finaliza chiar cu o fuziune intre cele doua partide. Intalnirea dintre PC si PSD a fost confirmata doar la nivel neoficial, dar nu s-a dorit nominalizarea participantilor. Sursele din PC ne-au declarat ca pesedistii dispusi la negocieri nu provin dinspre aripa Adrian Nastase, ci sunt in mare parte apropiati lui Dan Ioan Popescu (foto). De altfel, fostul lider al organizatiei PSD Bucuresti s-a inscris la inceputul acestei saptamani in PC, primind functia de vicepresedinte.
Conservatorii au usile deschise
"Venirea lui DIP in PC a sensibilizat atat opinia publica, cat si personalitati din PSD nemultumite de politica dusa de actuala conducere. Acestia in ultima perioada au avut mai multe discutii prietenesti cu noi, de aceea PC a recunoscut in mod oficial ca va avea usile deschise pentru cei care vor sa vina. Discutiile nu au fost insa finalizate. Oricum vom primi personalitati care nu au probleme cu Justitia, probleme de imagine si care sunt acuzate in PSD de savarsirea unor delicte de opinie", ne-a declarat Codrin Stefanescu, vicepresedinte al PC. La randul sau, purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a declarat, ieri, la Galati, ca formatiunea sa poarta discutii privind eventuala adeziune la PC cu mai multe personalitati politice. "In prezent, PC poarta discutii cu mai multe personalitati politice care, fie au plecat dintr-un partid, fie sunt nemultumite de politicile respectivei formatiuni. Sunt discutii firesti, pe care le are orice partid", a declarat Bogdan Liviu Ciuca, adaugand ca Dan Ioan Popescu nu va fi singurul om politic cu renume care intra in tabara conservatorilor, mai ales ca aceste adeziuni sunt "benefice" pentru PC. Ciuca a declarat ca ar fi un mare castig pentru conservatori, daca Adrian Nastase s-ar decide sa intre in PC. Bogdan Ciuca a precizat ca, dupa venirea lui Dan Ioan Popescu si numirea acestuia ca prim-vicepresedinte al PC, exista varianta ca si alti oameni politici remarcabili sa se indrepte catre conservatori. "Ne-am dori sa vina si alti oameni politici valorosi ca Dan Ioan Popescu. Noi asteptam sa vina si de la alte partide, nu numai de la PSD. Cu Adrian Nastase nu s-a purtat niciun fel de negocieri, nici din partea noastra, nici din partea lui, dar ar fi un real castig pentru noi, daca ar accepta sa intre in PC", a spus Bogdan Ciuca. Contactat telefonic, liderul PSD Adrian Nastase ne-a declarat ca nu are cunostinta despre intalnirea PC-PSD si ca nu s-a decis inca daca va pleca alaturi de Dan Voiculescu sau va ramane langa Mircea Geoana.
Baronii locali, la Bucuresti
Programata pentu astazi, reuniunea din Kiseleff are ca scop oficial chestionarea liderilor de organizatii PSD cu privire la oferta politica a partidului si stabilirea viitoarei echipe pentru alegerile legislative. In fapt, Geoana vrea sa testeze filialele cu privire la modificarea statutului, astfel incat la urmatorul congres presedintele PSD sa poata sa-si aleaga singur echipa de conducere. Pana acum, vicepresedintii si secretarul general erau desemnati prin vot de catre membrii prezenti la Congres. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.