Un grup de reprezentanti de marca ai societatii civile i-au trimis ieri o scrisoare deschisa primului ministru. Semnatarii insista in document ca seful Executivului sa se delimiteze si sa ia atitutidine fata de campania denigratoare dusa de Dan Voicu
Un grup de reprezentanti de marca ai societatii civile i-au trimis ieri o scrisoare deschisa primului ministru. Semnatarii insista in document ca seful Executivului sa se delimiteze si sa ia atitutidine fata de campania denigratoare dusa de Dan Voiculescu impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. In acelasi timp, respectivele personalitati apreciaza ca ministrul Justitiei ar fi unul din cei mai potriviti candidati pentru functia de comisar european. "Daca Monica Macovei va fi reprezentantul nostru sau nu, ar trebui sa depinda de ceea ce dvs, Comisia Europeana si doamna Macovei personal decideti ca e mai util: ca Romania sa fie reprezentata de cel mai popular membru al Guvernului in Europa, sau sa il pastreze pe acesta in pozitia in care ar fi greu de inlocuit, dat fiind monitorizarile pe domeniile sensibile al Justitiei si anticoruptiei din urmatorii ani. Datorita actiunii domnului Voiculescu contra doamnei Macovei, ni se pare insa ca alegerea aceasta nu mai e libera", spun semnatarii scrisorii deschise. Ei il intreaba pe premier: "Este cu putinta ca dl. Voiculescu, care conduce un partid parte a Coalitiei al carei lider sunteti, sa dirijeze public corul detractorilor doamnei Macovei, fara ca primul ministru al Guvernului in care doamna Macovei este ministru sa se declare public contra unei asemenea practici? In ce tara civilizata adevarul public este media intre opinia unui calomniator si apararea victimei?".
Printre semnatarii scrisorii se numara: Gabriel Liiceanu; Nicolae Manolescu; Radu Filipescu; Petre Mihai Bacanu; Traian Ungureanu; Cristian Parvulescu; Serban Radulescu-Zoner; Andrei Oisteanu; Alina Mungiu-Pippidi; Florian Mihalcea; Rodica Palade; Cristina Guseth; Andrei Cornea; Eugen Ciurtin; Ruxandra Cesereanu; Victor Barsan; Hannelore Baier; Ion Vianu; Liviu Antonesei; Sorin Iliesiu; Armand Gosu; Florin Iaru; Sorin Marculescu; Carmen Musat; Andreea Pora; Smaranda Vultur. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.