Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ieri ca este de acord ca Dinamo sa evolueze pe arena din Ghencea in cazul in care va castiga titlul si va accede in grupele UEFA Champions League, desi acum o saptamana spunea ca nici nu se gandes
Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ieri ca este de acord ca Dinamo sa evolueze pe arena din Ghencea in cazul in care va castiga titlul si va accede in grupele UEFA Champions League, desi acum o saptamana spunea ca nici nu se gandeste la asa ceva! Boss-ul gruparii ros-albastre isi motiveaza gestul prin faptul ca "ar fi o rusine ca o echipa romaneasca sa dispute in alta tara meciurile din cupele europene". "Cand joaca o echipa din Romania in Liga Campionilor, joaca Romania! Cand va juca Dinamo in Liga Campionilor, va juca Romania! Asta i-am zis lui Cristi Borcea. Vreau sa ingrop securea razboiului intre Steaua, Dinamo si Rapid, iar ca sa termin cu asta o sa le ofer terenul din Ghencea. Dar sa vedem daca ajung in Liga Campionilor. Daca suporterii nu inteleg, eu ce semnal sa mai trag? Nu va dati seama ca ne-am face de ras daca am juca in Pakistan? Nu e o problema ca suporterii lui Dinamo vor rupe scaunele, voi pune altele. E o rusine sa nu aiba unde juca. Stadionul din Ghencea va avea 60.000 de locuri si nu va fi cu nimic mai prejos fata de cele mai moderne arene din Europa", a declarat Gigi Becali pentru "NewsIn". De altfel, se pare ca Gigi Becali a discutat deja aceasta posibilitate cu Cristi Borcea, directorul executiv al lui FC Dinamo, si cu Vasile Turcu, unul dintre actionarii gruparii din "Groapa". "La ce rivalitate uriasa este intre Steaua si Dinamo, trebuie sa recunosc ca am fost luat prin surprindere de propunerea lui Gigi Becali. Este un gest nobil si ii multumim. Putini oameni fac un astfel de gest, dar Gigi Becali vrea binele fotbalului romanesc. Chiar si Borcea a ramas placut surprins de acest gest. Vom vorbi cu actionarii si cu jucatorii si daca vor fi de acord vom juca in Ghencea. Totusi, vom discuta mai intai cu ministrul Blaga si apoi vom lua o decizie", a spus Turcu. In acest moment, Stadionul "Steaua" este singura arena din Romania pe care se pot organiza meciuri in UEFA Champions League. Pentru a primi acceptul UEFA, Stadionul "Dinamo" are nevoie de foarte multe lucrari, inclusiv de o infrastructura care nu poate fi gata pana la startul editiei viitoare al acestei competitii. Acum o saptamana, Cristi Borcea a spus ca "Dinamo va juca in Pakistan meciurile din Liga Campionilor", insa oficialii din "Groapa" au luat Sofia si Budapesta ca variante serioase. Daca Dinamo si Steaua vor juca impreuna in UEFA Champions League, atunci arena din Ghencea va gazdui partidele ambelor echipe, in conditiile in care UEFA are deja stipulat in regulament ca intr-o astfel de situatie una dintre echipe sa joace acasa, iar cealalta in deplasare la fiecare data din calendarul intrecerii. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.