Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, s-a declarat, ieri, nemultumit de compania americana Bechtel pentru ca nu lucreaza in ritmul promis si a spus ca aceasta este pasibila de sanctiuni daca nu-si respecta termenele de executie, fiind posibila ch
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, s-a declarat, ieri, nemultumit de compania americana Bechtel pentru ca nu lucreaza in ritmul promis si a spus ca aceasta este pasibila de sanctiuni daca nu-si respecta termenele de executie, fiind posibila chiar rezilierea contractului. Ministrul a spus ca ar fi trebuit ca firma americana sa reporneasca lucrarile intr-un ritm accelerat, in conditiile in care "s-a facut tam-tam" pe marginea acestui proiect. "Ei abia dupa aceea au inceput sa se organizeze si cer tot felul de discutii cu noi. Nu cred ca in felul acesta vom reusi sa facem lucrurile cum trebuie. Nu sunt dispus decat in ritmul in care prevede contractul. Ne dau explicatii ca intarzie pentru ca a plouat, pentru ca, probabil, cand s-a incheiat contractul si-au inchipuit ca Romania e in Sahara. Trebuie sa incercam, daca tot platim atat de multi bani sa fim cat se poate de fermi si sa cerem celor cu care am incheiat contracte sa le respecte", a sustinut, potrivit Mediafax, Radu Berceanu. Ministrul Transporturilor a mai spus ca partea romana a facut un efort pentru contractarea unui imprumut de 100 de milioane de euro pentru a asigura finantarea lucrarilor cel putin pentru anul acesta si ca, mai mult, a fost nevoit sa semneze, in urma cu o saptamana, pentru plata a 45.000 de euro catre banca, comision de neutilizare a banilor. Potrivit lui Berceanu, acest fapt demonstreaza ca Bechtel nu lucreaza nici pe departe in ritmul pe care l-a anuntat. Ministrul Transporturilor a mai spus ca in prima faza firmei ii vor fi aplicate penalitatile prevazute in contract, iar daca nici dupa aceste masuri lucrarile nu vor fi accelerate, atunci ar putea fi luate in calcul si alte variante, pana la rezilierea contractului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.