Bulgarii cred ca echipa lor nu e cu nimic mai prejos decat cea a Olandei si spera sa dea lovitura in aceasta seara. Partida, de importanta capitala in grupa G, va fi transmisa in direct de TVR 2, de la ora 21:00. Cele mai periculoase adversare a

Bulgarii cred ca echipa lor nu e cu nimic mai prejos decat cea a Olandei si spera sa dea lovitura in aceasta seara. Partida, de importanta capitala in grupa G, va fi transmisa in direct de TVR 2, de la ora 21:00.

Cele mai periculoase adversare ale tricolorilor in cursa pentru Euro 2008, Olanda si Bulgaria, se intalnesc in aceasta seara la Sofia. Intr-o alta partida din grupa G, Slovenia si Luxemburg se afla in cautarea primelor puncte in actualele preliminarii.

INCREDERE. Antrenorul Hristo Stoicikov spune ca echipa sa n-are de ce sa se teama de intalnirea cu Olanda. Selectionerul bulgar crede ca elevii lui Marco van Basten nu sunt atat de puternici ca de obicei, chiar daca au adunat maximum de puncte in primele doua partide din grupa. ""Nu cred ca are de ce sa ne fie frica de Robben, Van Persie sau Kuyt. Daca va uitati la echipa noastra, si noi ii avem pe Berbatov Martin Petrov, Stilian Petrov sau Bojinov. Deci nu suntem cu nimic mai prejos"", a spus Stoicikov. Antrenorul vecinilor de la sud de Dunare ar vrea cele trei puncte, insa recunoaste ca nici o remiza n-ar strica: ""Vom incerca sa obtinem victoria, dar ne-am multumi si cu un egal, pentru ca ne-ar mentine intacte sansele de calificare"". Stoicikov are trei jucatori accidentati: Svetoslav Todorov, Rosen Kirilov si Blagoi Georgiev. Tehnicianul bulgar nu a dorit sa cheme alti jucatori in locul celor indisponibili, bazandu-se pe ceilalti 20 de fotbalisti valizi.

LACUNE. De partea cealalta, Marco van Basten a recunoscut ca, din cauza problemelor de comunicare nu se va putea baza pe doi jucatori extrem de importanti, Mark van Bommel si Ruud van Nistelrooy. Jucatorul lui Bayern München a fost convocat la nationala pentru prima data dupa Cupa Mondiala, insa l-a refuzat categoric pe selectioner. ""Van Bommel m-a sunat si mi-a spus clar ca nu vrea sa vina. Era atat de determinat, incat n-am avut cum sa-l conving"", a spus Van Basten. La randul sau, Van Nistelrooy a fost chemat de antrenor pentru a-i lua locul accidentatului Jan Huntelaar, dar atacantul Realului nici n-a vrut sa auda. Van Basten admite ca cei doi jucatori au reprezentat o solutie de rezerva, insa recunoaste ca ar fi trebuit sa fie ceva mai abil in ceea ce priveste comunicarea si sa previna deteriorarea definitiva a relatiei cu elevii sai. Astfel, in fata Bulgariei, atacul ""portocalelor"" va fi format din Kuyt, Van Persie si Robben.

PERICOL PENTRU ARAGONES


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.