Avocatii intra in greva generala in semn de protest fata de neeliminarea avocatilor clandestini, constituiti in barouri paralele. Procurorii si judecatorii bucuresteni au fost instiintati, ieri, ca avocatii din Baroul Bucuresti isi suspenda activitat
Avocatii intra in greva generala in semn de protest fata de neeliminarea avocatilor clandestini, constituiti in barouri paralele. Procurorii si judecatorii bucuresteni au fost instiintati, ieri, ca avocatii din Baroul Bucuresti isi suspenda activitatile in toate cauzele, inclusiv consultanta juridica, protestul acestora fiind programat pentru perioada 9-15 octombrie. Reprezentantii Uniuniii Avocatilor din Romania au solicitat o audienta procurorului general pentru data de 9 octombrie. Potrivit Mediafax, acest demers al avocatilor este "ultima incercare de a solutiona criza cauzata de lipsa de reactie a organelor de ancheta, criza ce afecteaza grav infaptuirea actului de justitie, punand in pericol insasi existenta statului de drept", se arata in adresa comunicata instantelor si Parchetelor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.