Rockerul Sting a lansat primul sau album de muzica "clasica", ce contine cantece acompaniate de lauta compuse de John Dowland (1563 - 1626), care se imbina perfect cu stilul pop. Lansarea albumului "Songs from the Labyrinth", sub eticheta faimoasei c
Rockerul Sting a lansat primul sau album de muzica "clasica", ce contine cantece acompaniate de lauta compuse de John Dowland (1563 - 1626), care se imbina perfect cu stilul pop. Lansarea albumului "Songs from the Labyrinth", sub eticheta faimoasei companii Deutsche Grammophon, coincide cu cea de-a 55-a aniversare a fostului lider al trupei The Police, pe 2 octombrie, relateaza AFP, citata de Medifax.
Sting a descoperit opera lutierului si compozitorului renascentist din perioada elisabetana in urma cu multa vreme si atunci nu si-a imaginat ca intr-o zi o va inregistra. Gordon Matthew Sumner, alias Sting, a facut cunostinta cu opera lui Dowland ascultand albumul unui tenor englez, Peter Pears, care era acompaniat la lauta de chitaristul britanic Julian Bream. Apoi prietena sa, pianista franceza Katia Labeque, i-a spus ca ea este de parere ca vocea lui se preteaza unei interpretari a acestei muzici si l-a rugat sa cante cateva dintre cantecele lui Dowland, cunoscut ca primul cant-autor din istoria muzicii. In urma cu doi ani, chitaristul sau, Dominic Miller, i-a oferit lui Sting o lauta conceputa special pentru el. "Instrumentul m-a fascinat atat de mult incat m-am cufundat in repertoriul sau (al lui Dowland n.r.)", a explicat cantaretul mai tarziu. Sting, a declarat, de altfel, ca el considera aceste cantece ca "muzica pop scrisa in anii 1600". Pe album, Sting este acompaniat de maestrul bosniac al lautei Edin Karamazov. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.