Procurorii anticoruptie au pierdut pe mana lor batalia arestarii in cazul generalului SRI Ovidiu Soare si a colonelului (r) Gheorghe Dumitrache. Eliberarea ofiterilor, decisa de noua judecatori ai instantei supreme, are ca motivare intarzierea cu
Procurorii anticoruptie au pierdut pe mana lor batalia arestarii in cazul generalului SRI Ovidiu Soare si a colonelului (r) Gheorghe Dumitrache.

Eliberarea ofiterilor, decisa de noua judecatori ai instantei supreme, are ca motivare intarzierea cu care anchetatorii DNA au cerut incarcerarea celor doi. Potrivit deciziei, faptele imputate inculpatilor (savarsite potrivit DNA in perioada 1997-2004 de colonel si in perioada 2000-2004 de general) ""nu pot in prezent sa mai aduca atingere in vreun fel ordinii publice, deoarece prin trecerea timpului s-au atenuat considerabil ecourile avute initial."" Nici ideea ca ofiterii SRI ar fi comis noi infractiuni intentionate in timpul anchetei nu i-a convins pe judecatori. Cat despre incercarea lui Dumitrache de a influenta in luna martie un martor, magistratii au sustinut ca ""in lipsa unei reactii prompte a organului de urmarire penala, masura arestarii preventive solicitata la data de 21 septembrie 2006 este nejustificata"". (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.