Alianta DA Vrancea a anuntat, ieri, ca va contesta cu recurs, la Curtea de Apel Galati, sentinta Tribunalului Vrancea, prin care Consiliul Judetean a fost obligat sa ia act de incetarea mandatelor a sapte consilieri ce au migrat de la PSD la PNL si P
Alianta DA Vrancea a anuntat, ieri, ca va contesta cu recurs, la Curtea de Apel Galati, sentinta Tribunalului Vrancea, prin care Consiliul Judetean a fost obligat sa ia act de incetarea mandatelor a sapte consilieri ce au migrat de la PSD la PNL si PD. "Sunt motive destule pentru recurs, pronuntarea nu este explicita si a dat mai mult decat s-a cerut. Noi nu am cerut sa trimita spre solutionare problema catre Consiliul Judetean Vrancea, ci sa respinga cererea PSD. Noi am invocat ca CJ Vrancea este competent sa constate incetarea mandatelor, dar nu am cerut sa se trimita cererea la CJ Vrancea", a precizat avocatul Aliantei DA Vrancea, Dorin Filote. Acesta a mai adaugat ca o hotarare judecatoreasca nu este mai restrictiva decat legea.
Dupa cum se stie, Tribunalul Vrancea a admis, vinerea trecuta, solicitarea PSD de incetare a mandatelor a sase din cei sapte consilieri PSD Vrancea care au trecut de la PSD la PNL si PD si care se numara printre cei ce au votat hotararea de inlocuire a lui Marian Oprisan de la sefia CJ. Luni seara, Tribunalul Vrancea a rectificat decizia, precizand ca decizia de incetare a mandatelor se refera la toti cei sapte consilieri.
Ordonanta presedintiala amanata
Pe de alta parte, Tribunalul Vrancea a amanat pentru data de 10 octombrie luarea unei decizii in cazul solicitarii PSD Vrancea de emitere a unei ordonante presedintiale prin care Consiliul Judetean (CJ) sa fie obligat ca atunci cand convoaca legal sedinte sa se raporteze la numarul de 26 de mandate valide, si nu la 33. Magistratii au anuntat ca nu s-au putut pronunta, ieri, in acest caz, intrucat avocatul PNL Vrancea a depus in instanta o cerere de interventie, in numele consilierului judetean Eduard Lambrino. Lambrino solicita instantei respingerea cererii PSD Vrancea, pe motiv ca CJ este format din 33 de consilieri. Potrivit judecatorului Silvia Duta, in 10 octombrie urmeaza sa se judece atat cererea de interventie, cat si fondul cauzei.
In cererea PSD se arata ca sapte consilieri si-au pierdut mandatele conform Legii privind stoparea migratiei politice, aspect decis si de Tribunalul Vrancea. Solicitarea depusa la Tribunal de PSD Vrancea mai precizeaza ca, o data cu Legea privind stoparea migratiei politice, a intrat in vigoare un nou articol in care se mentioneaza ca "pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales duce de asemenea la pierderea mandatului". "Avand in vedere toate aceste considerente, in mod legal, in urma depunerii declaratiei de apartenenta politica la alt partid decat cel pe lista caruia au candidat, sapte consilieri judeteni din cadrul Consiliului Judetean Vrancea au incetate mandatele de alesi locali, de drept, inainte de termen, de la data depunerii declaratiei, se mai mentioneaza in motivatia PSD Vrancea.
Mazilirea lui Oprisan
Reamintim ca, miercurea trecuta, consilierii PNL, PD si PC Vrancea au decis intr-o sedinta extraordinara inlaturarea din functia de presedinte al institutiei a lui Marian Oprisan (PSD). Hotararea a primit votul tuturor celor 22 de consilieri prezenti, din totalul de 33 de consilieri. De la sedinta au lipsit consilierii PSD, invocand nelegalitatea constiturii sedintei. Cei 22 de consilieri au hotarat ca noul presedinte al Consiliului Judetean Vrancea sa fie consilierul PNL Eduard Lambrino. Printre cei 22 de consilieri care au decis debarcarea lui Oprisan se numara si cei sapte in legatura cu care Tribunalul Vrancea a admis solicitarea PSD de incetare a mandatelor. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.