Voi lasa deoparte mult-disecatul subiect „Maior-Saftoiu“ pentru a dezvalui cateva elemente care dovedesc intersectarea in timp si resentimente a celor doua institutii pentru care au fost nominalizati cei doi: SRI si SIE. Pentru asta, va

Voi lasa deoparte mult-disecatul subiect „Maior-Saftoiu“ pentru a dezvalui cateva elemente care dovedesc intersectarea in timp si resentimente a celor doua institutii pentru care au fost nominalizati cei doi: SRI si SIE. Pentru asta, va trebui sa aduc in prim-plan o informatie: la aceasta ora, Institutul National de Expertiza Criminalistica nu are director. Are doar adjunct. Pentru functia de director se stabilise, mai demult, sa existe formula magica a interviului pe care sa-l realizeze o comisie formata din trei angajati ai Ministerului Justitiei.

Lucrul acesta s-a intamplat pe la finele lunii iunie. Au participat sapte asa-numiti candidati. De atunci au trecut trei luni. Iar INEC tot nu are director plin. Printre candidatii socotiti a fi avut cele mai multe atu-uri in ocuparea acestui post se numara Catalin Grigoras, expert criminalist la INEC, singurul care si-a facut scoala de expertiza audio-video in America, la FBI. Punand cap la cap informatiile pe care le detinem, putem afla si de ce nu l-a vrut Macovei pe Grigoras la INEC. E o poveste frumoasa, care poate constitui o lectie despre cum fac jocurile, si acum, infiltrati din SRI prin diverse institutii. Care va sa zica, serviciile continua cu ura si para... Se pare ca inclusiv la Monica Macovei.

Catalin Grigoras nu a lucrat in structurile informative ale Securitatii inainte de 1989. Bila alba. In schimb, la nivelul ministerului si nu numai, „bila neagra“ ar fi fost data celor din MJ, inclusiv ministrului, de catre personaje ce fac parte din SRI. Despre Grigoras se stia ca e fiul generalului in rezerva SIE, Corneliu Grigoras, care acuzase, prin mass-media, personaje importante din schema anilor '90, o serie de personaje importante din sistem cum ar fi Silinescu, Ciobanu sau Caraman. Fiul lui Grigoras a lucrat la SRI din '94 pana-n '99.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.