Etapa a 10-a ne-a lamurit in privinta a doua aspecte ale campionatului primului nostru esalon fotbalistic. Ne-a convins, mai intai, ca dinamovistii aveau nevoie de un antrenor ca Mircea Rednic pentru a demonstra ca este principala candidata la titlul

Etapa a 10-a ne-a lamurit in privinta a doua aspecte ale campionatului primului nostru esalon fotbalistic. Ne-a convins, mai intai, ca dinamovistii aveau nevoie de un antrenor ca Mircea Rednic pentru a demonstra ca este principala candidata la titlul din aceasta editie, idee asupra careia vom mai reveni in aceasta saptamana. Dar tot etapa a 10-a ne-a mai si convins ca in a doua jumatate a clasamentului apele continua sa fie foarte tulburi si, mai ales, deosebit de involburate. Si acesta este un aspect care ne ofera multe si interesante subiecte ce merita a fi comentate pe larg. De asta data, in randurile care vor urma, ne vom referi la cu totul altceva, la nedumeririle relevate de partidele etapei asupra carora (cele mai ciudate) ne vom opri. Si vom incepe cu derby-ul Dinamo - Rapid.

Si ungurul a gresit!
Cand arbitrii nostri calca in strachini punem toate tunurile pe ei si rafalele nu se opresc decat atunci cand "obiectivul" este la pamant si trage sa moara. Dar cand vin "fluierasi" din alte tari si fac erori evidente, de peste tot se aude doar scuze: "Lasati-l domnilor, ca n-a vrut, pur si simplu a gresit"! Asa si cu ungurul Kassay, care a fost chemat sa conduca ultimul derby al toamnei, Dinamo - Rapid. Toata lumea l-a laudat ca a dictat penalty pentru Rapid chiar in startul partidei. "Ati vazut, ce curaj a avut"? Sigur ca am vazut, dar faultul a fost atat de clar incat pana si pro-dinamovistul Sorin Corpodean ar fi dictat penalty. Iar faultul l-a suparat atat de mult pe antrenorul Mircea Rednic incat pe autorul lui, Margaritescu, l-a si scos din teren. Numai ca domnul arbitru din tara vecina a facut in aceeasi repriza, la scorul de 1-0 o grava si decisiva eroare cand Mugurel Buga a fost faultat la fel de clar in suprafata de pedeapsa insa a inchis ochii. Aceasta decizie, pe mine unul m-a nedumerit la fel de mult cum m-a nedumerit si impotenta echipei lui Razvan Lucescu de a nu reusi sa gestioneze al doilea avantaj intr-un derby, tot asa cum s-a intamplat si in partida cu Steaua!

Sinucidere sau prostie?
O alta nedumerire mi-o produce si mentinerea lui Giannini la conducerea tehnica a echipei pitestene. Oare ce mai asteapta conducerea clubului? Sa retrogradeze echipa pentru a-l inlatura pe acest italian fara nici-o capacitate de antrenor, de pedagog? Niciodata FC Arges nu a ajuns atat de joc. Sa inregistrezi noua esecuri la rand si sa nu intreprinzi nici o masura mi se pare ori sinucidere curata, ori incapatanare iesita din comun de care dau dovada numai cei fara minte. In orice caz, FC Arges nu merita o astfel de soarta. Nu merita pentru ca putine sunt cluburile din Liga I care au loturi la fel de valoroase cum este al pitestenilor. Cine l-a adus pe cel caruia i se spune "principele" sa plateasca, sa iasa in fata, sa recunoasca greseala si sa plateasca!

Dorinel ce mai vrea?
Am toata stima pentru Dorinel Munteanu. Am avut-o intotdeauna, de cand a aparut in fotbalul nostru din elita. Iar de cand a fost promovat de Mircea Radulescu la echipa nationala pentru evolutiile lui constant meritorii stima mea s-a transformat in admiratie si respect. Am scris despre el in cuvinte alese si cand a ajuns la Steaua, venit din fotbalul german si am spus ca titlul de acum doi ani in mare masura lui i se datoreaza. Cand a ajuns la CFR Cluj Napoca eram convins ca va face treaba buna si a facut. Pana si la echipa nationala a batut recordul de selectii. Dar acum el oscileaza intre a renunta la nationala si se pune chiar problema schimbarii lui de la echipa din Gruia, ceea ce eu unul nu cred ca se va intampla. Totusi Dorinel parca nu mai este stapan pe el. Au inceput sa-i tremure picioarele ca jucator si mintea ca om stapan pe deciziile lui. Sa fi devenit el un alt Dorinel decat cel hotarat si lucid, pe care-l stiam? A cam venit vremea ca el sa hotarasca daca mai joaca sau nu...

Este Ovidiu Stanga un las?
Nu, nu cred ca este. El a afirmat dupa ce a plecat de la conducerea tehnica a Craiovei ca nu va mai juca. S-a suparat rau de tot nu pentru ca nu mai este antrenorul Universitatii, ci pentru ca nu i s-a redus suspendarea de patru etape pentru lovirea lui Andrei Ionescu, mezinul foarte tinerei echipe craiovene. Lovitura n-a fost cine stie ce, dar gestul lui ca antrenor si pedagog nu putea trece nesanctionat. Intrebarea care se pune acum este daca Universitatea mai are nevoie de el ca jucator? Si raspunsul nu poate fi decat unul afirmativ: are nevoie. Cu el in echipa Universitatea isi poate indeplini obiectivul din acest an, salvarea de la retrogradare. In ruptul capului nu cred ca nu s-ar intelege cu Stefan Stoica. Plecarea lui din Banie poate fi considerata de multi ca gestul unui las, iar eu nu cred ca poate fi asa ceva si stiti de ce? Pentru ca e oltean get-beget.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.