Ieri, la Nyon (Elvetia), a avut loc tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA la fotbal. Spre deosebire de Rapid, care are cel putin doi adversari peste care poate trece, Dinamo a fost urmarita de ghinion, intalnind numai echipe de calibru. Totusi, 'c

Ieri, la Nyon (Elvetia), a avut loc tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA la fotbal. Spre deosebire de Rapid, care are cel putin doi adversari peste care poate trece, Dinamo a fost urmarita de ghinion, intalnind numai echipe de calibru. Totusi, 'cainii>> cred in calificare, tinand cont de forma lor de moment, ca sa nu mai vorbim de giulesteni...

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, este optimist in ceea ce priveste sansele Rapidului de a accede in „16“-imile Cupei UEFA de pe primul loc al grupei, dar considera ca Dinamo va avea de luptat pentru a obtine locul trei in grupa G, ultimul care asigura calificarea. „Rapid are sanse mari sa termine prima in grupa G, dar Dinamo nu stiu ce sa zic, singura sansa pentru ea este calificarea de pe locul trei. Dinamo ar trebui sa faca tot posibilul sa se califice in dauna lui FC Bruges, pentru ca altfel nu o vad bine“, a declarat, ieri, seful Ligii, care este de parere ca evolutiile „cainilor“ din Liga I nu conteaza in cupele europene: „In Cupa UEFA e alta mancare de peste. Dinamo are multi tineri in echip a si de asta imi e mie frica. Nu au suficienta experienta in strainatate“.

PSG n-a uitat de nocturna din Giulesti
Singurul dintre cei patru adversari pe care Rapid l-a mai intalnit in cupele europene este PSG, in sezonul 2001-2002, intr-o „dubla“ pe care francezii nu o vor uita asa de usor. Atunci, in prelungirile partidei retur din Giulesti, nocturna stadionului de sub Podul Grant s-a stins din cauza unei pene de curent, la scorul de 0-1, „alb-visiniii“ pierzand, ulterior, la masa verde. De aceasta data, lucrurile vor sta, cu siguranta, altfel. „La prima vedere, este o grupa buna pentru Rapid, dar sunt echipe importante in Europa. Sa nu uitam ca Mlada, chiar daca nu este un nume prea cunoscut, a castigat titlul in Cehia“, a declarat Ionut Rada, care, alaturi de Danut Coman, stiu deja care este cel mai periculos adversar: „Panathinaikos, care este in top si joaca bine“. Giulestenii, in marea lor majoritate, au recunoscut ca Rapid a avut mai mult noroc decat Dinamo la tragerea la sorti.

Rednic viseaza, deja, la finala UEFA!
Fara discutie, Dinamo nu a avut, nici de aceasta data, noroc la tragerea la sorti de ieri, de la Nyon, acolo unde s-au stabilit grupele din acest an ale Cupei UEFA. Adversari precum Bayer Leverkusen, Tottenham ori FC Brugge sau Besiktas nu pot fi decat de calibru. In ciuda acestui fapt, startul perfect de sezon al „cainilor rosii“ ii fac optimisti pe oficialii gruparii din Sos. Stefan cel Mare. „Toate echipele sunt puternice. La nivelul asta, la ce sa te astepti? Avem jucatori, avem valoare. Vor fi patru meciuri de pregatire pentru Liga Campionilor. Sper sa demonstram in Europa ca avem valoare“, a spus unul dintre actionari, Vasile Turcu. La randul sau, Mircea Rednic viseaza frumos: „Vom juca in cea mai puternica grupa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.