Uniunea Sindicala MediaSind se solidarizeaza cu actiunile de protest declansate de catre Sindicatul Liber "Kronika" (membru cu drepturi depline al U.S. MediaSind) in cadrul cotidianului "Kronika" din Cluj, editat de SC Casa de Editura "Kronika" SA. R
Uniunea Sindicala MediaSind se solidarizeaza cu actiunile de protest declansate de catre Sindicatul Liber "Kronika" (membru cu drepturi depline al U.S. MediaSind) in cadrul cotidianului "Kronika" din Cluj, editat de SC Casa de Editura "Kronika" SA. Redactorii ziarului au declansat greva japoneza fata de refuzul administratiei de a negocia, in cadrul Contractului Colectiv de Munca la nivel de institutie, clauze privind nivelurile de salarizare minime si modul de organizare si functionare a redatiei ziarului "Kronika". MediaSind aduce la cunostinta administratiei cotidianului "Kronika" ca are obligatia, potrivit legislatiei romanesti in vigoare sa negocieze Contractul Colectiv de Munca pe unitate impreuna cu reprezentantii sindicatelor reprezentative. Contractul la nivel de unitate trebuie sa contina, in mod obligatoriu, clauze privind drepturile partilor semnatare si sa reglementeze conditiile de munca si de protectie sociala, salarizarea si alte drepturi banesti, timpul de munca si timpul de odihna, Codul Deontologic al Jurnalistului, etc. Refuzul administratiei de a negocia aceste clauze a dat posibilitatea Sindicatului Liber "Kronika" sa declanseze conflictul de interese. Pentru a nu se escalada acest conflict, iar jurnalistii sa fie obligati sa inceteze total lucrul, MediaSind cere conducerii cotidianului din Cluj sa reinceapa imediat negocierile cu reprezentantii sindicatului.
MediaSind a sesizat Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Inspectia Muncii din Romania si Federatia Internationala a Jurnalistilor cu privire la nerespectarea de catre SC Casa de Editura "Kronika" SA a legislatiei in vigoare. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.