Confruntarile dintre gruparile rivale palestiniene, Fatah si Hamas, au continuat si luni, in ciuda apelurilor la calm lansate de liderii ambelor tabere. Cel putin doi palestinieni si-au pierdut viata si peste 20 au fost raniti. Reizbucnirea violentei
Confruntarile dintre gruparile rivale palestiniene, Fatah si Hamas, au continuat si luni, in ciuda apelurilor la calm lansate de liderii ambelor tabere. Cel putin doi palestinieni si-au pierdut viata si peste 20 au fost raniti. Reizbucnirea violentei intervine intr-un moment de impas al convorbirilor pentru formarea unui Guvern palestinian de uniune nationala. Dupa ciocnirile de duminica, sfarsite cu opt morti si 130 de raniti, noua forta de securitate, creata de Hamas, a fost retrasa in cazarmi. Luni dimineata, pe strazi era liniste, mai ales ca si comerciantii intrasera in greva generala, in semn de protest. Guvernantii sperau ca momentul de criza a trecut, dar era linistea dinaintea furtunii. La Nablus, masina unui vice-Prim-ministru, din Hamas, a fost atacata cu focuri de arma. Demnitarul nu era in masina, dar doi membri ai garzii sale au fost grav raniti. Schimburile de focuri s-au extins si la Ierihon, unde un chelner a intrat in moarte clinica dupa ce a fost lovit de un glonte. Seara, strazile din Gaza s-au transformat din nou in camp de lupta, dupa o manifestatie a sustinatorilor miscarii Fatah. Pe de alta parte, si armata israeliana si-a continuat atacurile impotriva palestinienilor, soldate, ieri, cu un mort si doi raniti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.