Moscova s-a declarat, ieri, alarmata de "cursa inarmarii" demarata de Guvernul de la Tbilisi. "Suntem foarte ingrijorati de procesul de militarizare totala a Georgiei initiat de conducerea de la Tbilisi", a declarat ministrul de Externe rus, Serghei
Moscova s-a declarat, ieri, alarmata de "cursa inarmarii" demarata de Guvernul de la Tbilisi. "Suntem foarte ingrijorati de procesul de militarizare totala a Georgiei initiat de conducerea de la Tbilisi", a declarat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, citat de Mediafax. "Se iau tot timpul masuri cu caracter militar. S-a anuntat mobilizarea rezervistilor in cel mai scurt timp, care reprezinta un total de 100.000 de persoane", a adaugat seful diplomatiei moscovite.
SUA au atras atentia autoritatilor ruse asupra "discursului inflamabil" in raporturile cu Georgia, salutand, pe de alta parte, predarea catre Rusia a celor patru ofiteri rusi arestati, saptamana trecuta, de Tbilisi, sub suspiciunea de spionaj militar. Secretarul de stat adjunct insarcinat cu afaceri europene si euro-asiatice, Dan Fried, a criticat modul in care presedintele rus Vladimir Putin a gestionat criza in relatiile cu Georgia, subliniind ca Washingtonul ar prefera sa se evite "orice politica distructiva". "Este important sa indicam clar ca, in opinia noastra, discursurile inflamabile, sanctiunile, amenintarile - tot ceea ce este provocator - nu ajuta", a afirmat oficialul american, potrivit Rompres. Interventia responsabilului de la Washington intervine in contextul in care liderul de la Moscova l-a avertizat, luni, telefonic, pe omologul sau american, George W. Bush (foto) , in legatura cu amestecul "unei terte tari" care ar putea incuraja Tbilisi in "politica distructiva"promovata. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.