Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, a primit luni seara oferta de a prelua pe FC Arges. Internationalul de 38 de ani se afla in ultima perioada intr-o relatia tensionata cu conducerea lui CFR, iar Cornel Penescu, patronul lui FC Arg
Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, a primit luni seara oferta de a prelua pe FC Arges. Internationalul de 38 de ani se afla in ultima perioada intr-o relatia tensionata cu conducerea lui CFR, iar Cornel Penescu, patronul lui FC Arges a intrat imediat pe fir. Conform unor surse din cadrul clubului pitestean, acesta i-a facut o oferta extrem de tentanta lui Dorinel Munteanu: un salariu de 300.000 de euro cu conditia ca echipa sa se salveze de la retrogradare si un buget de trei milioane de euro pentru transferuri in pauza din iarna, iar Munteanu a fost de acord, urmand ca anuntul oficial sa fie facut cel mai tarziu astazi. Mai mult, Penescu ar fi dispus sa achite 200.000 de euro lui CFR Cluj, pentru a-l lasa pe antrenor sa plece. In acest moment, antrenor la FC Arges este Giusseppe Giannini, care a plecat intr-o mini-vacanta in Italia si ar fi anuntat ca nu se mai intoarce, lasand echipa intr-o situatie disperata, pe ultimul loc in clasament, cu trei puncte in zece etape. Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, a confirmat ca exista o oferta din partea Argesului pentru Dorinel Munteanu, dar ca acesta nu s-ar fi decis inca. "Dorinel Munteanu a plecat cu echipa in cantonamentul de la Vatra Dornei, iar sambata, cand se va intoarce, ne va comunica ce decizie a luat. I-am propus prelungirea contractului pe inca doua sezoane, deci pana in vara anului 2009. A pus si el conditii, si noi, dar nu cele financiare sunt in prim-plan. Am avut trei runde de discutii cu Dorinel Munteanu si sper sa ramana. In acest moment nu avem variante de inlocuire a lui si nu am nici certitudinea ca nu va accepta oferta altei echipe. Ce stiu este ca Munteanu este om de caracter si nu va semna cu nimeni pana nu discuta cu noi", a declarat presedintele Muresan.
Sabau favorit la Cluj
In cazul in care Munteanu va accepta oferta pitestenilor, cele mai mari sanse sa preia CFR-ul le are Ioan Ovidiu Sabau, cu care oficialii clujeni se afla in bune relatii, care este apreciat pentru rezultatele de la Bistrita si care ar fi lasat de Jean Padureanu sa plece, pentru ca ar reveni in orasul natal. Totusi, Muresan neaga ca ar fi tratat cu Sabau. "Am fost la Bistrita sa vad niste terenuri. Faptul ca m-am intalnit cu Ioan Ovidiu Sabau nu inseamna ca am discutat despre venirea lui la Cluj. A fost si el la clubul nostru, chiar de doua ori, impreuna cu seful cultului religios din care face parte, pentru a discuta despre organizarea unui congres pe stadionul din Gruia", a afirmat Muresan. Acesta nu a pierdut prilejul sa critice din nou echipa, fapt care a si dus in ultima perioada la tensionarea relatiilor dintre conducere si antrenor. "Avem rezultate foarte slabe. Inaintea plecarii la Vatra Dornei le-am spus jucatorilor ca mi-a placut ca au aparut cu tricouri dedicate lui Dorinel Munteanu, dar apoi ce-au facut pentru el pe teren? Au facut egal cu Vaslui. Le-am explicat ca nu doresc sa fiu popular si iubit in echipa, ci sa obtin performanta, iar faptul ca la rezultate de egalitate acasa nu i-am penalizat e greseala mea, pe care mi-o asum. Vom schimba si sistemul de premiere, probabil ca la Dinamo, calculat pe cate sapte etape. Ce rezolv ca CFR bate Steaua, jucatorii iau cate 80 de milioane de lei si apoi vine FC Arges si pierdem sau facem egal, pentru ca ei au bani de trait o saptamana?", a comentat Muresan. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.