Presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu s-au contrazis, ieri, in privinta competentele autoritatilor locale, in cadrul unui seminar privind descentralizarea, organizat de MAI. Primul-ministru a spus ca guvernul pe care
Presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu s-au contrazis, ieri, in privinta competentele autoritatilor locale, in cadrul unui seminar privind descentralizarea, organizat de MAI. Primul-ministru a spus ca guvernul pe care il conduce sprijina procesul de descentralizare. Tariceanu a atras atentia primarilor sa-si preia noile responsabilitati, adaugand ca descentralizarea nu inseamna si transferul de competente. "Transferam responsabilitate si resurse, dar competentele nu pot fi transferate, ci trebuie create", a spus premierul. Presedintele Traian Basescu le-a luat insa apararea primarilor, din randul carora a facut si el parte. "Nu vreau sa parem in contradictie, dar la nivelul primariilor se cunosc lucrurile mai bine decat la nivel central", a spus Basescu.
Guvernul, a aratat Basescu, ar trebui sa ia pulsul administratiei locale si sa se consulte cu aceasta in domeniile care ar trebui transferate cat mai repede in subordinea celor din urma. La plecare, Basescu i-a transmis sefului executivului ca asteapta "prima propunere de revocare a unui ministru care nu si-a indeplinit planul de descentralizare". (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.