Ministrul educatiei, Mihail Hardau, este acuzat ca isi numeste oamenii apropiati, ilegal, in posturi bine platite. Este vorba despre consilierele personale, Ioana Szabo si Laura Marusca, care de trei luni au primit al doilea job de la seful Hardau.

Ministrul educatiei, Mihail Hardau, este acuzat ca isi numeste oamenii apropiati, ilegal, in posturi bine platite. Este vorba despre consilierele personale, Ioana Szabo si Laura Marusca, care de trei luni au primit al doilea job de la seful Hardau.

„Consilierele sale au fost angajate, prin cumul, la proiectul pentru invatamantul rural, fara ca ele sa aiba vreo legatura cu acest domeniu, iar salariile lor sunt de mii de euro pe luna“, au afirmat surse ministeriale. Tiberiu Velter, directorul Unitatii de Management a Proiectelor, a spus ca cele doua consiliere au ocupat posturile prin concurs, dar ca nu au fost platite prin cumul.

De precizat este faptul ca ambele functionare au fost aduse de Hardau de la Prefectura din Cluj, acolo unde, pana la ministeriat, a functionat ca prefect.

Jocurile din culisele Ministerului Educatiei si Cercetarii il evidentiaza pe Mihail Hardau prin manevre foarte subtile cu functionarii din subordine, ajungand la performanta sa-si plaseze consilierii pe state de plata cu bani proveniti din programe co-finantate de Banca Mondiala.

I ntr-o sesizare primita la redactie, ministrul educatiei este acuzat, printre altele, ca „isi numeste oamenii apropiati, ilegal, in posturi bine platite, ca sa fie asigurati pentru vremea cand va fi dat afara din minister“. Mai exact, autorul scrisorii deschise ne precizeaza: „Consilierele sale personale (si mainile sale drepte), Ioana Szabo si Laura Marusca, au fost angajate de la 1 iulie 2006, prin cumul, pe mii de euro lunar, la 'Proiectul Velter>> (cel pentru invatamantul rural - PIR), ele neavand nicio treaba cu acest domeniu si, evident, nefacand nimic la acest job. De altfel, isi fac treaba in continuare la ministru, iar de la PIR iau doar banii“. La aceasta acuza, Tiberiu Velter, directorul Unitatii de Management a Proiectelor din Invatamantul Rural (UMPIR), ne-a declarat: „Unitatea pe care o conduc a intrat intr-un program de reorganizare potrivit caruia ni s-au aprobat niste posturi in plus. Astfel, pentru posturile vacante s-au organizat concursurile de ocupare a posturilor incepand cu 1 iulie 2006. Laura Marusca s-a prezentat la concurs pentru postul de ofiter relatii publice pentru proiectele Educatie Incluziva si Educatie Timpurie, nu pentru cel de Invatamant Rural. Odata admisa, a renuntat la postul de director de cabinet si nu este platita prin cumul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.