achizitiilor din plan local. Oricum ar fi, este de asteptat ca mediul de business din Romania sa cunoasca transformari radicale.
Un sector in care se prefigureaza deja modificari importante este cel al firmelor de taximetrie. Potential de
achizitiilor din plan local. Oricum ar fi, este de asteptat ca mediul de business din Romania sa cunoasca transformari radicale.
Un sector in care se prefigureaza deja modificari importante este cel al firmelor de taximetrie. Potential de dezvoltare exista, insa pana in prezent achizitiile au fost modeste, cele mai spectaculoase fuziuni fiind asteptate in cursul anului viitor. "Schimbari majore vor avea loc cu siguranta anul viitor. Deocamdata nu putem vorbi decat de vanzarea companiilor Domino si Fidel Taxi, care au fost preluate de o companie israeliana", a declarat pentru Adevarul reprezentantul Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania (CNTR), Teodor Anghel. Interesul strainilor pentru castigarea de cote de piata in acest sector de prestare de servicii s-a concretizat inca de la sfarsitul anului trecut, cand o companie din Grecia, Olympos, a cumparat doua societati mici, Bagheti Star si HMV.
Achizitii stopate de prevederile legale
Desi investitori din Grecia, Turcia sau Italia s-au aratat interesati de companiile de taxi din tara noastra, preluarile concrete intarzie sa apara. Pe de o parte, prevederile legislative nu ofera potentialilor investitori stabilitate, iar pe de alta parte, sectorul duce lipsa de forta de munca. Potrivit oficialului CNTR, marile achizitii se vor perfecta de-abia atunci cand se va sti daca numarul de licente ramane unul fix sau nu.
"Discutiile s-au purtat cu precadere la nivelul firmelor mici de taximetrie, insa fara a le neglija si pe cele mari", spune Anghel, lasand sa se inteleaga ca achizitiile se vor concentra, in prima faza, pe companiile autohtone de talie mica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.