In primele sase luni ale acestui an, majoritatea companiilor de asigurari au inregistrat pierderi. Principala cauza care a generat aceste pierderi a fost cresterea ratei daunalitatii in cazul asigurarilor auto, care reprezinta o parte importanta a po
In primele sase luni ale acestui an, majoritatea companiilor de asigurari au inregistrat pierderi. Principala cauza care a generat aceste pierderi a fost cresterea ratei daunalitatii in cazul asigurarilor auto, care reprezinta o parte importanta a portofoliului, sustin reprezentantii pietei. "Pot sa va spun ca majoritatea societatilor de asigurare sunt pe pierdere pe primele sase luni ale anului, profiturile fiind calcate in picioare de autoturisme, daca pot spune asa", a declarat presedintele ASIBAN Romania, Mugurel Ceraceanu, cu ocazia unui forum international dedicat managementului riscului de catastrofa, organizat la Bucuresti. Acesta a avertizat ca piata asigurarilor se va confrunta cu o situatie extrem de dificila in urmatorii ani din cazua cresterii daunalitatii si din cauza unor schimbari in legislatie din ianuarie 2007. "Ne vom confrunta cu schimbari de actionariat la nivelul companiilor de asigurari, precum si cu modificari de capital sau modificari in structura organizatorica, deci cu o evolutie atipica in perioada urmatoare", a mai afirmat Mugurel Ceraceanu. Pana la sfarsitul acestui an, piata asigurarilor va atinge un volum total al primelor brute subscrise de 1,5 miliarde euro. In primele sase luni, acestea au totalizat 807 milioane euro, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In anul 2005, volumul de prime brute subscrise a atins 1,2 miliarde euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.