Dupa un inceput de saptamana promitator, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a continuat sa depaseasca asteptarile actorilor pietei: valoarea totala a tranzactiilor a fost mai mare de 91 milioane RON, inscriindu-se pe a treia pozitie in topul rulajelor z
Dupa un inceput de saptamana promitator, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a continuat sa depaseasca asteptarile actorilor pietei: valoarea totala a tranzactiilor a fost mai mare de 91 milioane RON, inscriindu-se pe a treia pozitie in topul rulajelor zilnice obtinute in acest an.
"A fost o sedinta clar foarte buna, cu o lichiditate mult peste media ultimei perioade. Toate actiunile blue-chips-urilor au fost intens tranzactionate si au incheiat pe crestere", a precizat Alin Brendea, directorul de tranzactionare al Prime Transaction. Cele mai mari rulaje s-au obtinut pe cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF). Cu titlurile SIF 2 Moldova s-au incheiat, ieri, schimburi in valoare totala de 15,8 milioane RON, plasand societatea pe primul loc ca valoare tranzactionata. Pe pozitia secunda s-a situat SIF 5 Oltenia, cu un rulaj de peste 13 milioane RON, urmate de SIF 4 Muntenia, cu 11,09 milioane RON. "In general, cresterea de lichiditate este asociata cu o activitate mai intensa a investitorilor straini. Investitorii profesionisti, care au asteptat Raportul de tara, au intrat acum in piata", explica Alin Brendea.
In afara de titlurile SIF 3 Transilvania, care au inchis la pretul sesiunii precedente (2,45 RON/actiune), toate celelalte titluri din acest segment bursier au rezistat pe crestere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.