Deputatul Cristian Boureanu (foto), proaspat exclus din PNL, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, motivele pentru care crede ca a fost dat afara din partid. Numitorul comun al celor zece motive enumerate de Boureanu este presedintele PNL Cal
Deputatul Cristian Boureanu (foto), proaspat exclus din PNL, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, motivele pentru care crede ca a fost dat afara din partid. Numitorul comun al celor zece motive enumerate de Boureanu este presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu. "Pentru ca ii cunosc adevarata fata a lui Calin Popescu Tariceanu, iar lucrul acesta ii sta ca un ghimpe in calcai"; pentru ca "nu am acceptat conceptia limitata si ingusta a lui Calin Popescu Tariceanu privind transformarea PNL intr-un partid de buzunar"; "pentru ca am deranjat prin initiativele si opiniile mele, contrare gandirii politice falimentare lui Calin Popescu Tariceanu"; "pentru ca am devenit incomod gruparii din jurul lui Calin Popescu Tariceanu, care doreste promovarea propriilor interese meschine, in detrimentul interesului public si interesului politic al PNL" - sunt cateva dintre motivele banuite de proscris. Pe scurt - a apreciat Boureanu - excluderea i se trage de la faptul ca nu a acceptat sa fie "yesman" al presedintelui PNL. Printre altele, deputatul de Arges a reamintit ca Tariceanu a resimtit "ghimpele in calcai" cu ocazia dezvaluirilor legate de dosirea stenogramelor PSD. "(...) A tinut sub cheie (Tariceanu - n.red.), timp de doua zile, stenogramele PSD, pe care i le pusesem la dispozitie, refuzand sa le foloseasca in interesul cetatenilor", a subliniat Boureanu. El a adaugat ca celebrele dialoguri pesediste au devenit publice abia dupa ce le-a vazut Traian Basescu. Tot ieri, in conferinta, deputatul Boureanu si-a marturisit intentiile politice. Intrebat daca va trece in tabara democratilor, el a declarat ca se simte "apropiat de PD" asa cum se simte membru PNL, subliniind, totodata, ca va participa la lansarea platformei liberale alaturi de Valeriu Stoica si Theodor Stolojan. Spre final, Boureanu a apreciat ca schimbarea lui Tariceanu este o chestiune de timp: "In momentul in care va fi scos din priza, va ramane singur. El foloseste puterea data de functia de premier pentru interesele personale si pentru reglarea de conturi in cadrul PNL".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.