Sistemul de operare Windows Vista va fi disponibil in limba romana in prima jumatate a anului viitor, a anuntat ieri Silviu Hotaran, director Microsoft Europa de Sud-Est. Aparitia sa pe piata ar putea genera peste 8.000 de locuri de munca, arata un s
Sistemul de operare Windows Vista va fi disponibil in limba romana in prima jumatate a anului viitor, a anuntat ieri Silviu Hotaran, director Microsoft Europa de Sud-Est. Aparitia sa pe piata ar putea genera peste 8.000 de locuri de munca, arata un studiu IDC.


Mult amanata lansare a sistemului de operare Windows Vista le-a permis companiilor care se ocupa cu studii de piata sa realizeze o multime de ""scenarii"" in lumea IT. IDC a realizat un astfel de studiu pe sase piete-cheie din Europa, din care rezulta ca Vista va sustine peste 1.000.000 de locuri de munca si va aduce venituri de peste 32 de miliarde de euro. De asemenea, noul sistem va stimula inovatia si va crea 50.000 de noi locuri de munca in Danemarca, Franta, Germania, Polonia, Spania si Marea Britanie. Lansarea Vista va crea o piata pentru dezvoltatorii de aplicatii, pentru integratorii de sisteme si pentru alte companii care produc, vand sau distribuie produse care ruleaza pe acest sistem. De asemenea, raportul IDC prevede ca la fiecare euro castigat de Microsoft, companiile din ""ecosistemul"" IT vor obtine, in medie, peste 13 euro.
SI IN ROMANIA. Aceasta ""explozie de fericire"" va fi resimtita si pe piata din Romania, ne asigura Laurentiu Popescu, country-manager IDC Romania.El a declarat la Binary ca, in 2007, piata de IT din Romania va ajunge la 1,5 miliarde de euro, iar aparitia SO Vista va genera peste 8.000 de locuri de munca, pe aceeasi schema folosita si la celelalte piete din raportul IDC. Prezent la eveniment, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a spus ca pe primele sapte luni ale anului in curs exporturile de IT au crescut cu 22%, iar segmentul software si servicii detine 30% din piata IT romaneasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.