Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat, ieri, ca romanii nu vor vedea prea curand o ieftinire a energiei, transmite Rompres. "Vedem un trend crescand in ultimii ani la energia electrica. Probabil acelasi lucru va fi valabil si pe
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat, ieri, ca romanii nu vor vedea prea curand o ieftinire a energiei, transmite Rompres. "Vedem un trend crescand in ultimii ani la energia electrica. Probabil acelasi lucru va fi valabil si pentru anii urmatori. Nu vom vedea o ieftinire a energiei pe toate categoriile", a spus Seres. Ministrul economiei a adaugat ca preocuparea sa a fost aceea de a gasi "cel mai mic pret posibil, pentru ca si economia romaneasca este foarte sensibila la variatiile de preturi la combustibil sau la energie". Seres a precizat, in context, ca pana in prezent sistemul energetic functiona intr-un "alt mod, in care nu ne pasa de costuri". "Anul acesta suntem foarte sensibili la ceea ce inseamna majorarea de preturi la energia electrica", a adaugat ministrul. Codrut Seres a subliniat importanta continuarii procesului de modernizare a sistemului energetic romanesc, un exemplu in acest sens fiind termocentrala de la Paroseni, care reprezinta primul grup de 150 de MegaWati pus in functiune dupa 1990. Seres a amintit si de punerea in functiune a unitatii 2 de la centrala nucleara de la Cernavoda, care, de asemenea, va contribui la producerea de energie electrica mai ieftina. "Trebuie sa punem bazele la constructia grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda, astfel incat la orizontul anilor 2010-2011, pe masura cresterii cererii de energie in Romania, dar si in zona, sa putem exporta excedentul produs la noi in tara", a spus ministrul Seres. Ministrul economiei a tinut sa precizeze ca Romania nu se va putea "tine departe" de cresterile preturilor la combustibil.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis sa mentina constante tarifele la energia electrica livrata consumatorilor casnici si micilor consumatori industriali care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate (consumatori captivi) pe perioada iulie-decembrie 2006. Urmatoarea ajustare de tarife se va face de la 1 ianuarie 2007. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.