Personaje celebre s-au transformat in apicultori amatori sau profesionisti Marele filozof al Greciei, Aristotel, era celebru si pentru observatiile sale despre natura, inclusiv despre albinele din gradina sa. Desi nu intotdeauna exacte, remarcil

Personaje celebre s-au transformat in apicultori amatori sau profesionisti

Marele filozof al Greciei, Aristotel, era celebru si pentru observatiile sale despre natura, inclusiv despre albinele din gradina sa. Desi nu intotdeauna exacte, remarcile sale au stat la baza cunoasterii occidentale despre regatul acestor zumzaitoare. In cartea sa, ""A History of Animals"", Aristotel descrie viata trantorilor si a reginei, ordinea interioara, cat si modul de preparare a mierii.

MESERIE. Tatal lui Sir Edmund Hillary, Percival, a renuntat la meseria de jurnalist doar ca sa se ocupe de apicultura la modul cel mai serios. Fiii sai i s-au alaturat lui Percival pentru a continua aceasta afacere de familie, dar pasiunea lui Edmund pentru alpinism s-a dovedit mult mai puternica. Dupa ce a devenit primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary a renuntat definitiv la apicultura pentru a se dedica explorarilor si serpasilor, locuitorii Everestului. Pasiunea lui Henry Fonda pentru albine a ramas doar la nivel de amator. Prietenii sai primeau borcane cu miere inscriptionate ""Mierea lui Henry"". Actorul s-a atasat si mai tare de apicultura cand fiul sau, Peter, a primit o nominalizare la Academy Award pentru rolul de apicultor din pelicula ""Uleea€™s Gold"" (1997).

Inca din anii a€™70, mogulul media Martha Stewart are in gradina sa o puzderie de stupi. Martha sfatuieste cititorii sa aseze stupii in spatele gradinii, departe de copii si animale, ba chiar sa evite sa se parfumeze atunci cand se afla in preajma albinelor.

Elevul lui Aristotel, Alexandru cel Mare, nu era apicultor, dar a sfarsit prin a avea o relatie apropiata cu mierea. Dupa si-a gasit sfarsitul in Babylon, in timpul unei campanii militare, corpul lui Alexandru a fost asezat intr-un sicriu de aur plin cu miere. Prietenul sau Ptolemeu a luat in primire sicriul pe care l-a adus in Alexandria, unde a si ramas pana in ziua de azi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.