"Francofoniada" continua la Muzeul National al Literaturii Romane, intre 2 si 10 octombrie, cu proiectul "DaDa" - un maraton de noua zile cu ateliere de creatie, un atelier de teatru si mini-conferinte.
Proiectul consta in trei module interdisc
"Francofoniada" continua la Muzeul National al Literaturii Romane, intre 2 si 10 octombrie, cu proiectul "DaDa" - un maraton de noua zile cu ateliere de creatie, un atelier de teatru si mini-conferinte.
Proiectul consta in trei module interdisciplinare cu scop educativ si readuc in centrul atentiei modelele francofone in cultura. Primele doua module (2-7 octombrie) sunt ateliere de creatie pentru elevi, iar modulul al treilea - deschis publicului - consta in trei zile de mini-conferinte sustinute de specialisti pe teme din diverse domenii (arta plastica, muzica, teatru, limba, literatura, arhitectura, moda, matematica, institutii).
Tema generala a proiectului este avangarda, astfel toate modulele se desfasoara sub semnul experimentului si al neconventionalului, recicland teme, tehnici, mecanisme avangardiste.
Modulul I, intitulat "AnapoDaDa", are loc pe 2, 3 si 4 octombrie, intre orele 11.00-14.00. si consta in ateliere de creatie pentru elevii claselor IV, VI, VII, X, XI: "Altfel" (clasa a IV-a), "Miscare" (clasele VI-VII), "Schimbare" (clasele X-XI):
Modul II e "TeatruDaDa" (clasele X-XI), se desfasoara intre 5 si 7 octombrie, orele 11.00-14.00, si cuprinde un atelier de teatru coordonat de Iulia Popovici, si se va incheia cu o prezentare publica. Modulul III, "DaDarte", deschis publicului, e programat pe 8, 9 si 10 octombrie, intre orele 17.00 si 19.00, si consta intr-o sesiune de "mini-conferinte" pe diferite teme: 8 octombrie - "Avangartele": muzica, arta plastica, teatru, 9 octombrie - "Francofoniada": limba, literatura, traducere, institutii; 10 octombrie - "Mode-le": arhitectura, moda, matematica.
Proiectul "DaDa" este finantat de Ministerul Culturii si Cultelor, in cadrul Anului Francofoniei 2006. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.