Doua persoane dintr-o localitate tulceana au fost depistate cu antrax, boala specifica animalelor, dar care poate fi transmisa oamenilor, dupa ce, la mijlocul lunii septembrie, au sacrificat o vaca. Cei doi barbati din satul Topolog sunt internati in
Doua persoane dintr-o localitate tulceana au fost depistate cu antrax, boala specifica animalelor, dar care poate fi transmisa oamenilor, dupa ce, la mijlocul lunii septembrie, au sacrificat o vaca. Cei doi barbati din satul Topolog sunt internati in spital pentru tratament, dupa ce s-a descoperit ca sufereau de antrax, iar alte 21 de persoane care au consumat carne infestata sunt sub supraveghere medicala, a comunicat Biroul de presa al Ministerului Sanatatii. Boala a fost confirmata bacteriologic la nivel judetean, urmand ca specialistii Institutului Cantacuzino, care au primit ieri probele, sa faca noi investigatii. Potrivit sursei citate, proprietarul animalului a fost ajutat de un vecin sa sacrifice bovina. Ei au incercat sa vanda carnea la abator, dar au fost refuzati, motiv pentru care au hotarat sa o vanda vecinilor. Barbatii sunt in afara oricarui pericol, dupa ce au primit tratamentul cu antibiotice.
Potrivit medicilor veterinari din zona, bovinele au fost vaccinate impotriva antraxului. Boala, ale carei simptome sunt febra puternica si marirea splinei, poate fi fatala pentru om, in special daca persoanele intra in contact cu pielea, carnea sau sangele animalului bolnav, spun epidemiologii. De la inceputul anului, in Romania nu a fost confirmat nici un caz de antrax la om, desi au fost zeci de suspiciuni. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.