Multiplul campion mondial Michael Schumacher a castigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, la capatul unei curse perfecte, in care maiestria germanului a facut ca lupta pentru titlul suprem sa redevina interesanta cu doar doua etape inainte
Multiplul campion mondial Michael Schumacher a castigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, la capatul unei curse perfecte, in care maiestria germanului a facut ca lupta pentru titlul suprem sa redevina interesanta cu doar doua etape inaintea finalului de sezon. De altfel, in urma succesului de pe circuitul din Shanghai, Schumi l-a egalat la puncte in clasamentul general pe detinatorul laurilor mondiali, Fernando Alonso, detronandu-l si din fotoliul de lider deoarece a acumulat mai multe victorii in aceasta editie. Plecat de pe pozitia a sasea a grilei de start, starul echipei Ferrari a avut un start greoi, dar a reusit rapid sa se instaleze la sefia cursei, la putin timp dupa prima intrare la boxe. Ajuns in fruntea plutonului, Schumi n-a mai cedat initiativa, in ciuda presiunii rivalilor de la Renault, si a obtinut al saptelea succes din acest sezon si a 91-a victorie din cariera. Principal contracandidat in lupta pentru titlul mondial, Alonso a plecat din pole-position dar a reclamat unele probleme tehnice la jumatatea cursei si a fost nevoit sa cedeze initiativa, in ciuda eforturilor locotenentului Fisichella, care i-a tot tinut spatele, pentru ca, in final, sa-i cedeze si locul secund. Astfel, cu doua etape inainte de finalul Campionatului Mondial, Schumi si Alonso sunt la egalitate de puncte, iar in clasamentul constructorilor, Renault a trecut la conducere, cu un punct avans fata de Ferrari datorita abandonului secundului Felipe Massa. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.