Ioana Boitor, satmareanca de 17 ani care a ocupat locul al doilea la concursul Miss World, desfasurat sambata la Varsovia, s-a intors, duminica noaptea acasa.

Tanara care a cucerit si titlul de Miss Europa de Sud, era insotita de parinti si a fost asteptata cu flori, la punctul de trecere a frontierei Petea, de rude, prieteni foarte apropiati, dar si de prefectul de Satu-Mare, Radu Bud.

REVENIRE. Ieri-dimineata, Ioana Boitor a fost pentru prima data la liceu de la inceptul anului scolar, fiind si aici primita cu flori, de colegi si de profesori. Ioana este eleva in clasa XI-a la matematica-informatica intensiv, la Colegiul National ""Mihai Eminescu"", cel mai bine cotat liceu din judetul Satu-Mare. Prima zi de scoala a fost insa foarte agitata, cursurile derulandu-se printre interviurile pe care le-a acordat posturilor tv si ziarelor locale si centrale. Toti colegii din liceu au abordat-o in pauze pentru a o felicita. Ioana este apreciata si de colegi, care spun despre ea ca este o fata normala la varsta ei, fara aere de vedeta. Ea este vazuta de profesori ca fiind ""o persoana echilibrata, serioasa si modesta, fara fite intr-un liceu in care multi dintre elevi vin la scoala cu BMW X5 si cu telefoane mobile de 500 de euro"". Directorul Colegiului ""Mihai Eminescu"", Ioan Pop, a caracterizat-o ca o ""eleva de mijloc, in cea mai buna clasa a liceului"". Ioana este si in echipa de baschet a scolii, iar dupa succesul de la Varsovia a fost desemnata presedinta juriului la Miss Boboc, care va avea loc luna viitoare.

Citeste si:

ECHILIBRU. La 17 ani, Ioana este constienta ca va trebui sa mentina un echilibru intre scoala si noua cariera in domeniul modellingului. La 24 noiembrie va pleca intr-un turneu prin Europa, alaturi de alte concurente la Miss World, drept premiu obtinut pentru performanta sa. Tanara satmareanca spune ca inca nu a fost contactata de nici o agentie de modelling internationala. Ea tine insa mult sa-si continue studiile la Colegiul ""Mihai Eminescu"", iar dupa terminarea liceului sa dea la la arhitectura. Titlul castigat la Varsovia a luat prin suprindere un oras intreg, ascensiunea ei fiind fulminanta. Tanara s-a apucat de modelling abia anul acesta, in luna iulie, cand la sugestia patronului unei agentii de modele din Satu-Mare, care a vazut-o jucand baschet, a participat la un casting la Cluj. Dupa doar trei luni a ocupat locul II la Miss World, cea mai buna performanta obtinuta de Romania la un concurs de acest gen.

DE FAMILIE BUNA