O mare avere este risipita de o ruda de a saptea spita a unui boier gorjean, Grigore Schileru. O adevarata increngatura in care se regasesc notari, avocati, magistrati, functionari bancari, afaceristi italieni, politicieni PSD, a contribuit la dep
O mare avere este risipita de o ruda de a saptea spita a unui boier gorjean, Grigore Schileru. O adevarata increngatura in care se regasesc notari, avocati, magistrati, functionari bancari, afaceristi italieni, politicieni PSD, a contribuit la deposedarea adevaratei mostenitoare a boierului Schileru, romano-canadiana Ariane Helene Dind, nepoata lui Grigore si Margaretei Schileru. Cel acuzat ca si-a atribuit in mod fals calitatea de mostenitor este Petre Bumbaru, un afacerist romano-israelian, domiciliat prin Uruguay, dar si in comuna Runcu, foarte cunoscut in Gorj datorita legaturilor de amicitie cu fostul baron PSD Nicolae Mischie. De altfel, fratele lui Petre Bumbaru estre cel care i-a dat celebra arma de vanatoare lui Mischie, pentru care baronul de Gorj a fost cercetat. Mai mult, Bumbaru a inceput sa puna gaj bunurile care nu-i apartin sau sa le vanda. In timp ce pentru Bumbaru Justitia a mers snur, ca unsa, pentru adevarata mostenitoare "fata cu ochii legati" s-a miscat foarte greu, daca ne gandim ca numai pentru a i se recunoaste calitatea de mostenitoare s-a judecat din 1998 pana in 2002.
Calvarul mostenitoarei
Intr-un memoriu trimis redactiei noastre, Ariane Dind ne scrie despre calvarul prin care trece pentru a-si recupera proprietatile, calvar care, din pacate, nici pana astazi nu s-a incheiat. "Cu toate ca instantele de judecata imi recunosc dreptul de succcesiune ca fiind unica mostenitoare a bunicilor mei Schileru Grigore si Schileru Margareta, nu pot beneficia in fapt de imobilul din Intrarea Roma nr. 3, sectorul 1, Bucuresti. Imobilul a fost revendicat de individul Bumbaru Petre, care nu are vocatie succesorala, apoi a fost gajat pentru un imprumut de 2,5 miliarde de lei vechi la BRD - Gorj si apoi vandut unui italian, Guasti Giani Marco. Bumbaru Petre a folosit in procesul de revendicare a proprietatii mele un fals certificat de mostenitor, nr. 2371/94, obtinut prin declaratii false depuse la Notariatul sectorului 1. Acest certificat de mostenitor a fost declarat fals de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, fiind trimis la Judecatoria Sectorului 1 pentru anulare. Aceasta instanta a declarat ca fiind nul absolut certificatul de mostenitor obtinut de Bumbaru Petre. La ancheta facuta de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 200/P/98, Bumbaru Petre a fost anchetat si stia ca nu are vocatie succesorala, eu fiind singura mostenitoare a bunicilor mei materni Grigore si Margareta Schileru", spune in memoriul sau Ariane Dind.
Vila scoasa
la produs
Cu toate aceste anchete si solutii clare, Bumbaru scoate tot ce poate de pe urma proprietatilor cu care, conform documentelor, nu are nici o legatura "de rudenie", dupa cum ne scrie mostenitoarea boierului Schileru: "Desi instantele imi recunosc calitatea de unica mostenitoare, Bumbaru Petre nu inceteaza sa insele cetateni si firme credule, sfidand instantele de judecata care judecau cazul respectiv si continua seria falsurilor si a abuzurilor, dupa cum urmeaza: 1. Gireaza un imprumut pentru SC FOFO International SRL, din Targu Jiu, in valoare de peste doua miliarde de lei, de la BRD Sucursala Targu-Jiu, cu imobilul meu din Intrarea Roma nr. 3, sector 1, Bucuresti, prin contractele de ipoteca autentificate cu nr. 5118/99 si 1800/2000. 2. Mai mult, vinde acelasi imobil lui Guasti Giani Marco, prin contractul de vanzare-cumparare nr. 4127 din 21 decembrie 2001, autentificat la notarul public Mariana Schuster, fara a declara litigiile existente. 3. Tot prin declaratii false obtine si certificatul de mostenitor nr. 7/99 prin Biroul Notarial Public Doina Rotaru, nedeclarand litigiile existente pe rolul instantelor din 1988 pentru confirmarea de catre instanta a drepturilor mele legale de mostenire de pe urma defunctilor mei bunici, declarand in fals ca mama mea, fiica celor doi soti Schileru, si eu, Ariane Dind, am fi straine de mostenirea ramasa de pe urma Margaretei Schileru."
Italianul preseaza
Dupa cum se observa, Petre Bumbaru nu se impiedica de instante, de sentinte sau alte documnete oficiale. Conform celor relatate de Ariane Dind, afaceristul de Gorj cauta sa scape repede de imobilul care nu-i apartine si sa puna mana pe bani: "Contractul de vanzare-cumparare perfectat cu italianul Guasti Giani Marco a fost incheiat pe 21 decembrie 2001, deci dupa aparitia Sentintei civile nr. 12003 din 15 noiembrie 2001 prin care instanta Judecatoriei sectorului 1 declara nul absolut certificatul de mostenitor nr. 2371/94 obtinut prin declaratii false de Bumbaru Petre. In acest moment, Guasti Giani Marco exercita presiuni prin procese de evacuare a chiriasilor din imobil, care au incheiat contracte de inchiriere cu mine, in calitate de proprietara."
Falsa
buna-credinta
In ciuda afirmatiilor lui Bumbaru ca ar fi fost un vanzator de buna-credinta, toate documentele din voluminosul dosar pus la dispozitie de Ariane Dind dovedesc contrariul: "La perfectarea contractului de vanzare-cumparare, facut prin Biroul notarial public Schuster Mariana, atat vanzatorul cat si avocatul sau, Gaube Razvan, nu au declarat existenta litigiilor pe rolul instantelor de judecata inca din 1998. De fapt, acelasi avocat Gaube Razvan, care l-a aparat pe Bumbaru Petre si in dosarul 16749/98, proces care a fost pierdut de catre cei doi prin Sentinta civila nr. 12003 din 15 noiembrie 2001, favorabila mie, cum va spuneam, a redactat si tehnoredactat respectivul contract de vanzare-cumparare, nr. 4127 din 21 decembrie 2001. Asadar, avocatul stia ca vanzatorul nu are vocatie succesorala la mostenire si ca certificatul de mostenitor nr. 2371/94 fusese declarat nul absolut. De asemenea, in contractul de vanzare-cumparare respectiv, partile contractante, prin avocatul Gaube Razvan, declara si semneaza in fals ca imobilul din Intrarea Roma nr. 3 este liber de orice alte sarcini sau de urmariri de orice natura, aceasta in ciuda existentei proceselor pe rolul instantelor de judecata. Pentru mine este evidenta conlucrarea si intelegerea celor trei indivizi, pentru a ma impiedica sa-mi pastrez proprietatea ce-mi revine legal si de drept, potrivit Deciziei civile irevocabile nrr. 2003/2002."
Acuze aduse unor magistrati
In memoriul sau, proprietara Ariane Dind devoaleaza intreg mecanismul prin care proprietatea sa a ajuns obiect de disputa cu Bumbaru & comp: "Justitia a fost foarte sensibila in procesele avute cu Bumbaru Petre si Guasti Giani Marco pe considerentul bunei-credinte! Notiunea de buna-credinta este motivatia multor infractori pentru a-si justifica falsurile si inselaciunile! Bumbaru Petre motiveaza ca a fost posesor si totodata vanzator de buna-credinta al imobilului din Intrarea Roma nr. 3, chiar daca a declarat fals ca este unicul mostenitor al lui Grigore Schileru, ingorand in fata notarilor publici, a BRD Sucursala Gorj, faptul ca imobilul in cauza se afla in litigiu din 1996 cu mine, eu fiind unica mostenitoare a bunicilor mei Schileru Grigore si Schileru Margareta. De asemenea, Guasti Giani Marco se considera ca a fost cumparator tot de buna-credinta atunci cand a cumparat imobilul respectiv, dar fara a-l verifica la fata locului, atat la interior cat si la exterior si totodata avandu-l ca avocat la cumparare pe Gaube Razvan, care a fost si avocatul lui Bumbaru Petre, pierzand procesul prin Sentinta civila nr. 12003/2001 a Judecatoriei Sectorului 1. In alta ordine de idei, eu nu am renuntat niciodata la succesiunea proprietatilor ce au apartinut bunicilor mei. Cum este posibil ca instantele de judecata sa dea castig de cauza lui Bumbaru Petre, care nu are vocatie succesorala la mostenire?" se intreaba, revoltata, nepoata boierului Schileru.
Proprietatile Schileru "palmate" de Bumbaru
- Imobil din Intrarea Roma nr. 3, Sectorul 1.
- Imobil Conac Dobrita, comuna Runcu, judetul Gorj.
- Teren aferent Conacului Dobrita, 20,75 hectare.
- Teren arabil 13,3 hectare, comuna Runcu, Gorj.
- Teren pomicol 2,5 hectare, comuna Runcu, Gorj.
- Padure de 33 hectare, comuna Runcu, Gorj.
- Via Bota, comuna Runcu, Gorj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.