Casa Alba il acuza, din nou, pe fostul presedinte democrat Bill Clinton ca a neglijat procesul de erodare a Serviciilor Secrete americane. "In pofida eforturilor depuse dupa atentatele de la 11 septembrie, suntem, in acest moment, pe cale sa atingem
Casa Alba il acuza, din nou, pe fostul presedinte democrat Bill Clinton ca a neglijat procesul de erodare a Serviciilor Secrete americane. "In pofida eforturilor depuse dupa atentatele de la 11 septembrie, suntem, in acest moment, pe cale sa atingem nivelul de cunostinte in ceea ce priveste informatiile pe care leaveam la inceputul administratiei Clinton", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Tony Snow. Oficialul, citat de Mediafax, a lasat sa se inteleaga ca serviciile secrete americane au intrat in declin in timpul presedintiei democrate. Dupa preluarea mandatului, administratia republicana depune eforturi pentru redresarea situatiei, sustine Snow. Purtatorul de cuvant al Casei Albe l-a citat pe liderului retelei teroriste Al-Queda, Osama ben Laden, autorul atentatelor din 2001, care, conform lui Snow, ar fi "observat ca Statele Unite si-au redus mijloacele militare si de informatii" dupa 1993. In ultima perioada, pe fondul esecului din ce in ce mai evident al politicii regimului Bush in Irak, Casa Alba a incercat, in repetate randuri, sa paseze asupra regimului trecut responsabilitatea pentru sangeroasele atentate teroriste care au zguduit America in timpul noii administratii. Noile acuzatii la adresa lui Bill Clinton au fost formulate la cateva zile dupa ce acesta a criticat actuala conducere de la Washington pentru incapacitatea de a-l retine pe Osama Ben Laden inainte de atentatele de la 11 septembrie 2001. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.