Deputatul Cristian Boureanu (foto) a precizat ieri, intr-o scrisoare de raspuns la invitatia de a veni la sedinta Delegatiei in care se va lua in discutie sanctionarea sa, ca nu va participa la eveniment. Boureanu se declara surprins de faptul ca li
Deputatul Cristian Boureanu (foto) a precizat ieri, intr-o scrisoare de raspuns la invitatia de a veni la sedinta Delegatiei in care se va lua in discutie sanctionarea sa, ca nu va participa la eveniment. Boureanu se declara surprins de faptul ca liderii PNL l-au convocat la sedinta pentru a-l exclude din partid, de vreme ce el este suspendat din formatiunea liberala. "Am luat act de invitatia de a participa la lucrarile Delegatiei Permanente, care se vor desfasura sambata, 30 septembrie, la Cluj-Napoca. Cu surprindere, am constatat ca scopul acestei invitatii este discutarea unei eventuale excluderi a mea din Partidul National Liberal. Cu respect, va reamintesc ca, in momentul de fata, nu am calitatea de membru al PNL, conform deciziei de suspendare din partid, luate anul trecut de Delegatia Permanenta", a afirmat Boureanu, in scrisoarea de raspuns la invitatia pe care i-a adresat-o secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Boureanu este de parere ca nu este statutar sa fie sanctionat de un for al partidului, atata timp cat este suspendat din calitatea de membru al acestuia. El le-a reamintit liberalilor ca decizia suspendarii sale a fost luata dupa ce el l-a acuzat pe Dinu Patriciu de incercarea de a apropia PNL de PSD.
Apararea
"Biroul Permanent al PNL si Comisia de Etica au constatat recent ca dl Dinu Patriciu a sponsorizat, in campania electorala precedenta, Partidul Social Democrat, principalul adversar al PNL. De asemenea, Dinu Patriciu a recunoscut public ca, intre turul 1 si turul 2 al alegerilor prezidentiale, a facut presiuni, in calitatea domniei sale de atunci de presedinte al orgnizatiei PNL Prahova, pentru colaborarea dintre PNL si PSD si, ulterior, a militat pentru realizarea unei aliante intre partidul nostru si formatiunea condusa de Mircea Geoana", subliniaza Boureanu. Deputatul apreciaza ca motivul suspendarii sale, anul trecut, s-a dovedit a fi unul gresit, acuzatiile sale la adresa lui Dinu Patriciu fiind recunoscute oficial de catre omul de afaceri.
Parlamentarul le-a mai transmis liderilor PNL ca asteapta in continuare sa fie reprimit in partid. "Avand in vedere faptul ca la data suspendarii din partid i-am comunicat presedintelui PNL si unor apropiati politici ai domniei sale ca una din persoanele pe care le acuzam de colaborare cu PSD era Dinu Patriciu am asteptat o invitatie din partea conducerii PNL pentru discutarea unei posibile anulari a suspendarii si a reprimirii mele in partid", afirma Boureanu. El a cerut conducerii PNL sa reanalizeze politica de excluderi pe care o practica in prezent si sa discute cazul sau in structurile teritoriale ale partidului. Boureanu a mai transmis conducerii ca nu se va afla in tara sambata, cand se intruneste Delegatia Permanenta. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.