Asistenta medicala pentru membrii delegatiilor prezente la Sommet-ul Francofoniei este gratuita numai in cazurile de urgenta, dupa ce au fost inregistrate mai multe solicitari pentru realizarea unor investigatii scumpe din partea participanti la cong
Asistenta medicala pentru membrii delegatiilor prezente la Sommet-ul Francofoniei este gratuita numai in cazurile de urgenta, dupa ce au fost inregistrate mai multe solicitari pentru realizarea unor investigatii scumpe din partea participanti la congres, a anuntat, ieri, Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Potrivit unor surse medicale, medicii romani au fost solicitati pentu efectuarea unor investigatii de Rezonanta Magnetica, Computer Tomograf, sau radiografii, unele fiind platite, dar altele nu. Potrivit conducerii MSP, orice alta investigatie solicitata de membrii delegatiilor, care nu este determinata de o situatie de urgenta, se realizeaza contra cost. Doctorii de la Centrul Medical "Washington" care asigura asistenta medicala la toate cele sase hoteluri unde sunt cazati sefii delagatiilor prezente la Sommet, la Parlament si Presedintie, pe durata receptiei au primit sase solicitari pentru probele minore de sanatate. Mai multi membri ai delegatiilor straine venite in Romania cu ocazia Sommet-ului Francofoniei au fost tratati pentru diferite probleme medicale, unul avand chiar un diagnostic complicat, dar nu s-a inregistrat inca nici o spitalizare. Principalele spitale care asigura asistenta medicala de urgenta pe perioada Sommet-ului Francofoniei sunt Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, precum si Spitalul Clinic de Urgenta Elias, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni si Spitalul Clinic Sf. Pantelimon, dar si centrul Medical "Washington" din subordinea Ministerului Apararii Nationale. Pentru boli infectioase a fost desemnat Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", iar pentru activitatea de stomatologie - Spitalul Universitar de Stomatologie Bucuresti. Guvernul Romaniei a aprobat pentru Ministerul Sanatatii alocarea sumei de 912.000 de lei din rezerva bugetara pentru organizarea asistentei medicale pe perioada evenimentului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.