Ieri a fost prezentata oficial varianta break a Daciei Logan, evenimentul avand loc in prima zi a Salonului Auto de la Paris, care va fi deschis pana la 15 octombrie. INEDIT. Denumit MCV (Multi Convivial Vehicle), noul model va fi scos pe piata in

Ieri a fost prezentata oficial varianta break a Daciei Logan, evenimentul avand loc in prima zi a Salonului Auto de la Paris, care va fi deschis pana la 15 octombrie.
INEDIT. Denumit MCV (Multi Convivial Vehicle), noul model va fi scos pe piata in aproximativ doua saptamani, urmand sa aiba un pret cuprins intre 8.200 si 11.600 de euro (cu taxe incluse), in functie de tipul de motorizare si de dotari. Constructorul va prezenta doua variante la vanzare, una de cinci locuri, iar alta cu sapte locuri, ceea ce reprezinta o noutate absoluta pentru productia romaneasca de autoturisme. Cu un sasiu ceva mai lung decat cel care exista la Logan berlina, MCV va fi disponibil cu patru variante de propulsoare, cele trei - clasice - pe benzina (1.4 MPI, 1.6 MPI, 1.6 MPI 16 v), precum si un diesel nou, de 1,5 dCI, care dezvolta 70 CP, fata de cei 65 existenti pana acum la varianta diesel care echipeaza modelul de baza. Imbunatatiri exista si in ceea ce priveste siguranta pasagerilor, autoturismul fiind echipat standard, cu doua airbaguri si prevazut cu sisteme laterale suplimentare de protectie, garda la sol inaltata si scut de protectie sub motor. Franarea este asigurata de frane cu discuri in fata si cu tamburi in spate. Versiunile dotate cu ABS sunt echipate cu un sistem Bosch 8.0 de ultima generatie, care exploateaza din plin potentialul de franare al puntii spate. In privinta recunoasterii internationale, producatorii estimeaza ca noul model Logan MCV va putea obtine cu usurinta trei stele din cinci posibile la testele EuroNcap. (Dragos Stoica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.