Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a fost audiata, ieri, de catre anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care directoarea unei firme din Bucuresti a fost arestata pentru trafic de influenta. Potrivit un
Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a fost audiata, ieri, de catre anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care directoarea unei firme din Bucuresti a fost arestata pentru trafic de influenta. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului, Sulfina Barbu isi exprima convingerea ca acest caz va fi solutionat cu profesionalism de catre procurorii anticoruptie. Totodata, ministrul a facut apel catre toate persoanele care detin date si informatii relevante pentru derularea cercetarilor sa le furnizeze procurorilor.
In acelasi dosar a mai fost audiat, in urma cu doua zile, in calitate de martor, si seful Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.
Luminita Constantinescu, director executiv al unei firme din Bucuresti, a fost retinuta, joi, de catre procurorii anticoruptie, sub acuzatia ca ar fi pretins bani de la un cetatean strain, in schimbul facilitarii obtinerii unor autorizatii pentru punerea in functiune a unui incinerator de deseuri. Anchetatorii DNA sustin ca, in cursul lunii septembrie, Constantinescu ar fi pretins, cu ajutorul lui Vasile Drimus, de la un cetatean strain (administrator al unei societati comerciale) suma de 50.000 de euro, pretinzand ca are influenta asupra ministrului Mediului si asupra comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu. Directoarea a fost prinsa in flagrant in momentul in care primea 25.000 de euro din suma ceruta. Ulterior, Tribunalul Bucuresti a emis pe numele ei un mandat de arestare preventiva pentru 25 de zile. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.