Steven Tyler, solistul celebrei trupe rock Aerosmith, a marturisit ca de trei ani se lupta cu hepatita C, o infectie a sangelui care poate afecta grav ficatul, provocand ciroza sau cancer. Tyler, in varsta de 58 de ani, a declarat ca a fost diagnosti
Steven Tyler, solistul celebrei trupe rock Aerosmith, a marturisit ca de trei ani se lupta cu hepatita C, o infectie a sangelui care poate afecta grav ficatul, provocand ciroza sau cancer. Tyler, in varsta de 58 de ani, a declarat ca a fost diagnosticat cu hepatita C in urma cu trei ani, relateaza Mediafax. El a contractat acest virus cu multi ani inainte fara sa manifeste nici un fel de simptom. Timp de un an a urmat un tratament constand din pastile si injectii cu interferon.
"Nu prea am vorbit de acest lucru", a indicat Tyler, adaugand ca medicul i-a recomandat sa urmeze un tratament strict cu interferon in urma cu trei ani, cand grupul Aerosmith a luat o pauza. "Chiar doare. A fost o perioada foarte foarte rea".
In prezent, "virusul este <<non-existent>> in sange, adica este ca si cum as fi vindecat", a declarat Tyler.
Virusul se transmite cel mai adesea prin ace de seringa murdare si de obicei ii afecteaza pe dependentii de droguri injectabile. Nu exista vaccin sau tratament pentru aceasta maladie, dar hepatita C poate fi controlata sau redusa prin medicamente puternic antivirale, precum interferonul care intareste sistemul imunitar.
Tyler, care face parte dintre artistii intrati in Rock and Roll Hall of Fame, nu a dat detalii despre cum a contractat acest virus, dar se stie ca a fost consumator de droguri de mare risc, precum heroina, o lunga perioada de timp.
Tyler a recunoscut ca problema lui de sanatate si dificultatile intampinate in timpul perioadei in care a facut tratamentul cu interferon i-au afectat mariajul de 17 ani cu creatoarea de moda Teresa Barrick. Cei doi, care au impreuna doi copii adolescenti, au divortat anul trecut. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.