Rapid a plecat ieri spre Portugalia, pentru meciul cu CD Nacional Madeira de maine seara (ora 22 - in direct la Prima TV), din mansa a doua a turului I din Cupa UEFA, care se va juca la Funchal, pe Stadionul "Dos Barreiros". "Plecam de la acest 1-0 o
Rapid a plecat ieri spre Portugalia, pentru meciul cu CD Nacional Madeira de maine seara (ora 22 - in direct la Prima TV), din mansa a doua a turului I din Cupa UEFA, care se va juca la Funchal, pe Stadionul "Dos Barreiros". "Plecam de la acest 1-0 obtinut acasa, dar cu siguranta acolo va fi un meci pe viata si pe moarte. Ne ducem sa ne calificam", a declarat antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, pe Aeroportul Baneasa, inainte de imbarcarea delegatiei. "1-0 e un rezultat care nu ne permite sa ne ducem acolo relaxati sau cu gandul ca oricum calificarea va fi obtinuta. Totul se va decide pe teren. Avem acest avantaj fragil, dar vom vedea daca ne-a avantajat dupa cele 90 de minute de la Madeira", a adaugat antrenorul Rapidului. "O calificare ar insemna mult pentru fiecare jucator, pentru Rapid. Ar fi o confirmare a ceea ce s-a facut anul trecut si cred ca fiecare jucator isi doreste sa aiba parte de o toamna in cupele europene. Sunt alte emotii, alta stare de spirit, alte stadioane, alte conditii pe care le intalnim. Simtim ca jucam fotbal la nivel mare", a mai spus Razvan Lucescu. Atacantul Ionut Mazilu este incert atat pentru meciul de maine seara, cat si pentru cel de duminica, din campionat, cu Dinamo. La Madeira nu vor juca nici Emil Dica, Romeo Stancu si Nae Constantin. In aceste conditii, Razvan Lucescu considera meciul retur cu Madeira mai important decat derby-ul cu Dinamo. "Inaintea derby-ului cu Dinamo este acest meci, care pentru noi este mult mai important decat cel de duminica. E un joc de cupe europene, de calificare in grupe. Tinem foarte mult la asta, ar fi al doilea an consecutiv in care Rapid ar intra in grupe. Acum ne gandim foarte tare la acest meci, dupa aceea vom vedea ce va fi cu Dinamo", a spus R. Lucescu. Mijlocasul Costin Lazar a declarat: "Nu putem spune dupa 1-0 in tur ca suntem favoriti. Mergem acolo sa jucam si sa facem un rezultat foarte bun care sa ne duca mai departe in grupele Cupei UEFA". De asemenea, presedintele executiv Dinu Gheorghe a spus: "Este un 1-0 care ne confera o prima sansa inainte de jocul retur, dar va fi greu. Avem sanse 51 la suta in acest moment, speram ca le vom valorifica. Am incredere in baieti si dupa cum au jucat in ultimul timp suntem pe un drum bun. E bine ca George Copos merge cu noi. Are acum mai mult timp liber probabil. Acum va sta cu noi trei zile, e un lucru bun. Vom putea vorbi si mai mult, si cu jucatorii in liniste, speram ca ne vom apropia mai mult". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.