Dosarul penal al lui Miron Mitrea, legat de fraudulosul schimb de terenuri de la Aeroportul Baneasa, va fi reluat de procurori dupa ce Inalta Curte de Casatie a decis, ieri, in mod definitiv, trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Inalta Curte
Dosarul penal al lui Miron Mitrea, legat de fraudulosul schimb de terenuri de la Aeroportul Baneasa, va fi reluat de procurori dupa ce Inalta Curte de Casatie a decis, ieri, in mod definitiv, trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea inceperii urmaririi penale. Instanta suprema a respins recursul declarat de Mitrea impotriva deciziei din 14 aprilie 2006, care a stabilit ca solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurorul Ilie Mihai Eduard este nelegala si nu a tinut cont de o serie de probe ce trebuiau administrate si luate in calcul, in acest caz.
In dosarul terenurilor de la Aeroportul Baneasa, cercetarile au fost declansate ca urmare a plangerii penale a SC Aviatia Utilitara SA, care a sesizat ca a fost prejudiciata prin neemiterea de catre Mitrea, in calitate de fost ministru al Transporturilor, a unui certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru cateva hectare de teren castigate in instanta de respectiva societate. Pe fondul refuzului de ducere la indeplinire a unei hotarari judecatoresti, terenul in litigiu a fost dat la schimb, in mod ilegal, de catre fosta conducere a Aeroportului, cu aprobarea conducerii Ministerului Transporturilor, pentru un alt teren din comuna Voluntari, detinut de un avocat. O evaluare ulterioara a terenurilor a scos la iveala ca terenul din Voluntari valora 10.000 euro, in timp ce terenul care facea obiectul litigiului dintre aeroport si Aviatia Utilitara SA valora 11 milioane euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.