In spatele fiecarui om de stat se afla o femeie, spune o vorba romaneasca. Ei bine, Sommet-ul Francofoniei nu dezminte acest dicton popular, ba tocmai dimpotriva. Unii din cei 63 de sefi de state si Guverne care au venit la Bucuresti si-au adus c
In spatele fiecarui om de stat se afla o femeie, spune o vorba romaneasca. Ei bine, Sommet-ul Francofoniei nu dezminte acest dicton popular, ba tocmai dimpotriva.

Unii din cei 63 de sefi de state si Guverne care au venit la Bucuresti si-au adus cu ei si nevestele, care au astfel ocazia nu doar sa vada Romania, ci sa-si si cunoasca ""omoloagele"" francofone. Consoartele vor fi intampinate de prima doamna a Romaniei, Maria Basescu, care are si sarcina de a le face placuta vizita, insotindu-le la mai multe evenimente speciale.
ACTIVITATI CULTURALE. Printre doamnele care vin la Bucuresti se numara si Zorka Parvanova, sotia presedintelui bulgar, Lalao Ravalomanana, sotia presedintelui din Madagascar, Veena Ramgoolam, sotia primului- ministru din Insulele Mauritius, Chantale Yayi, sotia presedintelui din Benin, Edith Lucie Bongo Ondimba, sotia presedintelui din Gabon, si doamna Elisabeth Diouf, sotia secretarului general al Organizatiei Internationale a Francofoniei. Toate sotiile au un program special in cele doua zile ale Sommet-ului, joi, 28, si vineri, 29 septembrie. Prima zi incepe cordial, la un dejun oferit de Maria Basescu la Hotelul Intercontinental, unde doamnele vor avea prilejul sa se cunoasca mai bine. Urmeaza o intalnire cu elevii si profesorii Scolii Centrale din Bucuresti si o alta intalnire cu campionii sportivi romani, reuniti in Consiliul de Onoare al Sportului Romanesc. Pentru vineri, doamnele au un program cultural initiat de o vizita la Muzeul National de Arta si un tur al ""Bucurestiului francofon"". (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.