Banca ungara MKB, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB), a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii, urmand sa plateasca actiunile pana la jumatatea lunii octombr
Banca ungara MKB, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB), a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii, urmand sa plateasca actiunile pana la jumatatea lunii octombrie, a informat, ieri, un comunicat al Romexterra, citat de NewsIn. "Sumele aferente actiunilor vandute, mai putin impozitul cuvenit castigului net realizat din transferul acestora, vor fi platite in functie de optiunile actionarilor: in contul curent, prin mandat postal sau la casieriile unitatilor teritoriale ale bancii", se mai arata in comunicatul citat. Vineri, 23 septembrie, a fost ultima zi in care actionarii Romexterra si-au putut vinde actiunile catre MKB pentru pretul de sase lei/actiune. PPF Investments a lansat, pe 22 septembrie, o oferta de achizitionare a intregului pachet de actiuni Romexterra, la un pret brut de opt lei/actiune, iar oferta este valabila pana pe 6 octombrie.
Reprezentantii bancii ungare MKB, detinuta de a saptea banca din Germania ca marime, Bayerische Landesbank (BayernLB), vor sa dezvolte activitatile bancii Romexterra. "MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivelul intregii tari, iar ca o consecinta directa, banca va putea deservi in timp 70.000 de clienti corporativi, inclusiv firme mici si mijlocii, cat si 700.000 clienti persoane fizice", precizeaza MKB. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.