Gerard Houllier (foto), antrenorul lui Lyon, a sustinut ieri o conferinta de presa, in care a spus ca Steaua este o echipa puternica. "Steaua are putine slabiciuni, dispune de un bloc colectiv in atac si in aparare, face presing. N-a fost o intamplar
Gerard Houllier (foto), antrenorul lui Lyon, a sustinut ieri o conferinta de presa, in care a spus ca Steaua este o echipa puternica. "Steaua are putine slabiciuni, dispune de un bloc colectiv in atac si in aparare, face presing. N-a fost o intamplare victoria de la Kiev. Am venit aici sa jucam. Meciurile nu se castiga cu trofeele si reputatia clubului, ci cu jocul din teren", a declarat Houllier. Acesta a precizat ca Lyon nu este o masina de fotbal si mai are de lucru pentru ameliorarea jocului. "Nu avem o fixatie pentru a juca sa nu pierdem. Jucam pentru a castiga", a mai spus tehnicianul francez. "Steaua este un adversar puternic, este in fruntea grupei noastre. Sunt impresionat de rezultatul obtinut in deplasare. Este o echipa buna, suntem constienti de forta ei. Stiu ca va fi un meci aprins", a spus Houllier, care crede ca este normal ca echipele sa abordeze diferit Liga Campionilor fata de campionat: "Orice echipa din Liga Campionilor joaca in aceasta competitie cu motivatia si aspiratia de a se depasi. Meciurile de aici au ceva special, este normal sa joci diferit fata de campionat. Si noi am jucat altfel cu Real decat cu Lorient". Houllier avertizeaza ca nici o echipa nu si-a irosit inca sansele de calificare din Grupa E: "Stiu echipe care au pierdut trei meciuri, le-au castigat pe ultimele trei si s-au calificat in optimile de finala. Nu trebuie s-o ingropam pe Dinamo Kiev. Nu stiu echipele ce se vor califica mai departe". Houllier a precizat ca jucatorii sai afla doar cu doua ore inainte de meci cine va intra in prima echipa, evitand sa confirme prezenta lui Tiago in teren. Prezent alaturi de antrenor, mijlocasul Florent Malouda s-a aratat transant in declaratii, precizand ca Lyon a venit la Bucuresti pentru a lua puncte si a obtine chiar victoria. "Dupa un inceput impresionant in campionat, am debutat bine in Liga Campionilor cu Real Madrid si acum trebuie sa confirmam. Trebuie sa castigam fiecare meci. Ne-a atras atentia rezultatul Stelei la Kiev. Este o performanta buna si trebuie sa fim vigilenti. Respectam Steaua", a spus Malouda. Internationalul francez nu crede ca echipa sa este supusa unei presiuni suplimentare in Liga Campionilor: "Avem un obiectiv fixat si trebuie sa-l atingem. Acesta este calificarea in optimile de finala, iar pe plan intern, castigarea campionatului". Malouda nu crede ca Real Madrid si Lyon sunt solistele grupei, iar calificarea se va obtine pe teren. Francezul nu ia in calcul un eventual esec la Bucuresti: "Nu ne gandim la infrangere, nu luam in calcul asa ceva". Malouda a precizat ca nu stie nimic despre atmosfera creata de suporterii din Ghencea, pentru ca Houllier nu le-a impartasit nimic din experienta sa ca antrenor la Liverpool in precedentele meciuri din Bucuresti cu Rapid (0-1) si Steaua (1-1). (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.