Steaua joaca diseara, in UEFA Champions League, impotriva unuia dintre cei mai valorosi adversari cu putinta din Europa, pentru ca Olympique Lyon, in ciuda palmaresului sau international inferior ros-albastrilor, este cotata printre favoritele aceste
Steaua joaca diseara, in UEFA Champions League, impotriva unuia dintre cei mai valorosi adversari cu putinta din Europa, pentru ca Olympique Lyon, in ciuda palmaresului sau international inferior ros-albastrilor, este cotata printre favoritele acestei competitii, plus ca se afla intr-o forma ingrijorator de buna. Campioana Romaniei are un atu important prin faptul ca revine in Ghencea dupa un "surghiun" de noua luni, cauzat de renovarile de la arena proprie. Pentru ca totul sa decurga conform aspiratiilor fanilor Stelei, Gigi Becali a chemat ieri un sobor de preoti pentru a sfinti stadionul in care a investit in aceasta perioada peste doua milioane de euro. "Nu a fost o sfestanie pentru meciul cu Lyon, ci pentru faptul ca am transformat acest stadion intr-o bijuterie si, ca de obicei cand te muti in casa noua, chemi preotul sa sfinteasca locul", a declarat Gigi Becali. Cosmin Olaroiu a venit ieri destul de destins la conferinta de presa dinaintea partidei de diseara cu Lyon, fiind de parere ca Steaua poate obtine un rezultat important in ciuda faptului ca intalneste poate cea mai puternica echipa europeana a momentului. "Ne aflam in fata celui mai important si greu meci din aceasta grupa. Asa cum am spus inca de la tragerea la sorti, Lyon este cea mai puternica echipa a grupei. Vom intalni o echipa foarte buna, foarte organizata, cu jucatori care joaca de multi ani impreuna. Lyon castiga de cinci ani campionatul in Franta si are jucatori foarte buni si foarte importanti. Ne-am pregatit insa si noi foarte bine. Sper sa avem cel putin din punct de vedere fizic parametri normali, avand in vedere ultimele meciuri ale noastre din campionat. Vom incerca sa echilibram diferenta de valoare prin determinare si o daruire foarte mare. Ne bazam, de asemenea, si pe sprijinul publicului", a spus Olaroiu, care a adaugat: "Va trebui sa fim foarte exacti, foarte concentrati si foarte determinati pentru a face fata unui joc de asemenea nivel. Avem sansa noastra si, la fel ca la Kiev, o vom juca cu cea mai mare daruire".
Cristocea si Paraschiv dati incerti
Antrenorul din Ghencea a declarat ca "Lyon este o echipa care are un echilibru fantastic intre valoarea individuala a jucatorilor si organizarea jocului". "Nu cred ca este un singur lucru de care sa ne temem, Lyon este o echipa periculoasa in ansamblu, care te poate pune in dificultate fie individual, fie prin forta de grup", a adaugat Olaroiu. Acesta a comentat si faptul ca Lyon a primit un singur gol in ultimele sapte meciuri: "Este o echipa organizata, dar pentru a nu primi goluri e nevoie si de sansa. Lille a avut o ocazie in debutul reprizei secunde a meciului de campionat, Real a avut ocazii la meciul din Liga Campionilor, asa ca speram ca noi sa fim mai inspirati si sa marcam, chiar daca nu vom avea multe ocazii". Referitor la lotul "militarilor", Olaroiu a spus ca, pe langa absentele mai vechi ale lui Radoi si V. Iacob, sunt incerte prezentele pe teren ale lui Cristocea si Paraschiv. "Vom vedea doar inainte de meci daca vor juca", a spus Olaroiu, insa cei doi jucatori s-au antrenat ieri dupa-amiaza normal. Antrenorul stelist a mai spus ca Steaua va incerca sa evite faulturile in jurul careului mare, deoarece Juninho este un excelent executant al loviturilor libere.
Olaroiu a comentat si afirmatiile lui Jean-Michel Aulas, presedintele lui Lyon, care a spus ca Steaua este favorita: "A fost o declaratie politicoasa!". Despre meci, antrenorul ros-albastrilor crede ca "si un egal ar fi bun, dar Steaua joaca orice meci la victorie". "Publicul va fi un factor determinant. Totusi, rezultatul se va decide pe teren. Noi vrem sa castigam orice meci, iar la final vom vedea ce obtinem. Lyon are si puncte slabe, pentru ca nu exista echipa perfecta", a spus Olaroiu, care a dezvaluit ca a fost fan al lui Lyon.
"I-am urmarit anul trecut si mi-a parut rau ca au fost eliminati in sferturile de finala de AC Milan dupa un gol primit in ultimul minut. Acum ma ajuta acest lucru, pentru ca am inceput de atunci sa-i cunosc pe jucatorii de la Lyon", a declarat Olaroiu, care a incheiat cu o trimitere la adresa celor despre care crede ca nu respecta Steaua: "Chiar daca nu este important pentru fotbalul romanesc, pentru noi, pentru fani, pentru cei care ne vor urmari la televizor, este un meci foarte important". "Suntem constienti ca avem o partida dificila, dar ne-am pregatit si speram la un meci pe masura asteptarilor. Am aratat la Kiev ca orice este posibil cu sacrificiu si daruire. Sper sa demonstram si cu Lyon, mai ales cu sprijinul publicului", a spus Sorin Ghionea, in timp ce francezul Cyryl Thereau, legitimat la Steaua aprecia ca "suntem in fata unei echipe foarte puternice, dar cand am venit la Steaua am realizat ca aici exista ambitie si determinare, iar antrenamentele sunt foarte bune. Sper intr-o reusita, mai ales ca vom avea publicul de partea noastra, la revenirea pe propriul stadion. Este un meci de Liga Campionilor si abia astept sa joc, daca va fi nevoie de mine". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.